Pysäköinninvalvonta jatkuu koronavirustilanteesta huolimatta

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
7.4.2020 klo 11.38
Espoon pysäköintikäytäntöihin ei ole tullut muutoksia koronavirusepidemian vuoksi, vaan pysäköinnissä tulee edelleen noudattaa tieliikennelakia. 

Espoossa katuvarsipaikat ovat varattuja asiointiin ja vierailuihin, koska asukkaiden pysäköinti on järjestetty pääsääntöisesti tonteilla. Pysäköinninvalvonnalla turvataan se, että kadunvarsipaikat ovat saavutettavissa esimerkiksi kotihoidolle ja kotisairaanhoidolle.  
 

Espoon pysäköinninvalvonta valvoo pysäköintiä tällä hetkellä vajaalla miehityksellä ja hieman muokatuin säännöin. Pysäköinninvalvontaa tehdään poliisin ohella ja ohjeistuksessa. Valvontaa suoritetaan myös valtakirjalla eri alueilla, valtakirjassa mainittujen ehtojen ja määräysten mukaisesti. 

Pysäköinninvalvonnasta annetun lain mukaan kunnallinen pysäköinninvalvoja on valvonnan yleistä järjestelyä koskevissa asioissa poliisilaitoksen johdon ja valvonnan alainen. Mikäli poliisilta tulee käsky lopettaa valvonta, siinä tapauksessa valvonta luonnollisesti lopetetaan. Tilanteessa, jossa ei ole määrätty ulkonaliikkumiskieltoa, pysäköintisääntöjen noudattaminen on yhä mahdollista ja siksi niiden noudattamista myös valvotaan.