Espoon maksullisen pysäköinnin kokeilulle uusi aikalisä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
21.9.2017 klo 11.57

Espoon kaupungin tekninen lautakunta palautti maksullisen pysäköinnin kokeilun toistamiseen valmisteluun kokouksessaan 20.9.2017. Lautakunta katsoi, että asia voidaan tuoda uudelleen käsiteltäväksi sitten, kun voidaan varmistaa, että älykäs pysäköinti on toteutettavissa. Ratkaisu syntyi äänin 8-5. Osa lautakunnan jäsenistä olisi halunnut hylätä esittelijän ehdotuksen.

Esittelijä ehdotuksen mukaan maksullista pysäköintiä olisi kokeiltu Tapiolassa ja Leppävaarassa noin vuoden ajan.

Maksullisen pysäköinnin kokeilua käsiteltiin myös 31. toukokuuta, jolloin tekninen lautakunta palautti asian uuteen valmisteluun ensimmäisen kerran. Lautakunnan keväällä antaman linjauksen mukaisesti kokeilualueita vähennettiin ja rajattiin pienemmiksi sekä alennettiin korkeinta pysäköintimaksua kolmesta eurosta kahteen.

Ehdotus maksullisen pysäköinnin kokeilusta perustuu kaupunginhallituksen päätökseen hyväksyä Espoon pysäköinnin periaatteet ja pysäköinnin kehittämisohjelma. Päätöksen mukaan maksullista pysäköintiä kokeillaan kahdella tai kolmella alueella Espoossa. Maksullisella pysäköinnillä tavoitellaan kadunvarsipaikkojen tehokasta käyttöä keskusta-alueilla, missä paikat on tarkoitettu ensisijaisesti lyhytaikaiseen asiointi- ja vieraspysäköintiin.

Espoon yleisillä alueilla ei tällä hetkellä ole lainkaan maksullista pysäköintiä.