Puhdasta hiilivapaasti 85% pienemmällä energiankulutuksella

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
7.4.2021 klo 8.00

Autonominen hiekanpoistorobotti Trombia Free

Oletko jo nähnyt kummajaisen Mankkaan kulmilla? Ei hätää – se on kävely- ja pyöräteiden hiekkaa keräävä robotisoitu lakaisukone Trombia Free!

Kyse on kaupunkitekniikan keskuksen ja kuopiolaisen Trombia Technologiesin hanke, jossa pilotoidaan uuden tekniikan toimivuutta käytännön työssä. Pilottikauden aikana testataan autonomisia toimintoja ja konenäköä, sekä suunnitellaan autonomisen lakaisukoneen integroimista muuhun logistiikkaan.

Ilmastonmuutoksen torjuminen vaatii uusia ratkaisuja. Sähköinen lakaisukonerobotti pienentää päästöjä ja kuluttaa vain 15% energiaa nykyisiin dieselkäyttöisiin imulakaisukoneisiin verrattuna. Lisäksi uuden teknologian avulla voidaan vähentää jokakeväistä katupölyn määrää.

- Espoo haluaa tarjota testialustan uudelle tekniikalle, jonka kehitys tukee tavoitteitamme. Työkoneiden Green Deal:n mukaisesti edistämme vähäpäästöistä ja päästötöntä tekniikkaa. Liikenteen autonomia kehittyy ja Espoossa kehitettyä tekniikkaa hyödyntävä Trombia Free on hieno avaus tällä rintamalla. Kun uusi tekniikka mahdollistaa vielä aiempaa paremman lopputuloksen hiekoitushiekan poistossa ja katupölyn vähentämisessä, oli selvää, että haluamme olla kokeilussa mukana, toteaa kaupunkitekniikan johtaja Harri Tanska

- On hienoa päästä tositoimiin Espoon kaupungin kanssa, sillä ympäristötietoisilla kaupungeilla on mahdollisuus omalla toiminnallaan vähentää merkittävästi katujen puhdistuksen päästöjä, toimitusjohtaja Antti Nikkanen Trombia Technologiesilta kertoo.

Lisätietoja:

Kaupunkitekniikan johtaja Harri Tanska, Espoon kaupunki, puhelin 050 383 3209
Toimitusjohtaja Antti Nikkanen, Trombia Technologies, puhelin 040 722 8309

Kuvat: Trombia Technologies