Rantaraitilla kokeillaan uudenlaisia saaristokyytejä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
22.3.2019 klo 11.05

Espoon Rantaraitin ja saariston saavutettavuutta kehitetään ensi kesänä usein erilaisin liikkumisratkaisuin. Kyseessä on muutaman kuukauden mittaiset kokeilut aina Pentalan saaren iltareittiliikenteestä kimppavenekyyteihin ja venepaikkojen käyttöasteen parantamiseen.

Kokeilut ovat osa 6Aika Perille asti -hanketta, jossa haetaan uudenlaisia liikkumisen palveluja sekä ratkaisuja matkailijoiden, asukkaiden ja työssäkävijöiden käyttöön Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

Iltareittiliikenne Pentalaan

Aava Lines Oy aloittaa 8.6.2019 linjaliikennöinnin vesibussilla Pentalan saareen torstai-, perjantai- ja lauantai-iltaisin klo 18.10–21.30. Vesibussi kulkee Espoon Soukan yhteysvenelaiturin ja Pentalan saaristomuseon laiturin väliä.

Kokeilun avulla on mahdollista nauttia saariston tunnelmasta, luonnosta ja palveluista pidempään illalla. Pentalan luonnonkauniilla ja monipuolisella saarella sijaitsevat sekä Ravintola Paven että Saaristomuseo Pentala. Museoalueelta lähtee luontopolku Pentalanjärvelle ja Diksandin luonnonhiekkarannalle. 

Ravintola Paven on auki myös kokeilun iltavuorojen aikana aina viimeiseen paluulähtöön asti. Museo palvelee pidennetysti torstai-iltaisin klo 19.45 saakka. 

Yhdensuuntainen matka maksaa 5 euroa ja meno-paluulippu 10 euroa täysi-ikäisiltä. Lapset matkustavat aikuisen seurassa veloituksetta. Yhteys järjestetään koko kesän ajan 10.8.2019 saakka sekä vielä 17.8.2019, 24.8.2019 ja 31.8.2019. Kokeilun avulla seurataan, olisiko reittiliikennettä täydentäville iltavuorolle säännöllistä tarvetta.

Kotivenepaikasta vierasvenepaikka

Satamapaikka.com-palvelun avulla kokeillaan Espoossa olevien vapaiden venepaikkojen lisäämistä vuokrakäyttöön digitaalisin keinoin. Palvelu mahdollistaa, että veneilyharrastaja voi varata vierasvenepaikan ennakkoon sekä vapauttaa oman paikkansa vuokrattavaksi sen vapaana ollessa.

Kokeilun avulla pyritään saamaan lisää vierasvenepaikkoja Espooseen olemassa olevia resursseja hyödyntäen. Kokeilun toteuttaja Bookkaa Finland Oy kartoittaa Satamapaikka.com-palveluun potentiaalisia yhteistyökumppaneita, kuten venekerhoja.

Saareen jaetulla venekyydillä

Bout Oy Ab:n toteuttaman alustan avulla on mahdollista ostaa ja tarjota venekyytejä. Mobiilisovellus tarjoaa veneilijöille tilaisuuden liiketoiminnan harjoittamisen rakkaan harrastuksen parissa ja kyytien ostajille pääsyn paikkoihin, joihin reittiliikenteen reitit tai aikataulut eivät tällä hetkellä ulotu.

Palvelua on kutsuttu ”veneiden überiksi”. Kokeilussa seurataan espoolaisten käyttäjien kokemuksia palvelusta ja seurataan kyytien tarpeen jakautumista alueittain.

Perille saareen kaupunkiveneellä

Skipperin kaupunkivenepalvelun ideana on tarjota vesille pääsy kaikille. Soutuvene on ekologinen, turvallinen ja terveyttä edistävä tapa liikkua vesillä – retkeillä ja kuntoilla.

Kesällä 2019 kaupunkivenepalvelu keskittyy perille pääsyyn. Kaupunkivenepalveluun lisätään tietoa erilaisista retkikohteista sekä kehitetään kapasiteettia ja varausjärjestelmää mahdollistamaan myös pidemmät retket saariin ja muihin retkikohteisiin Rantaraitin varrella. Kokeilun toteuttaa Harmaja 10 Oy.

Lisätietoja

Karoliina Korpela, Perille asti -projektipäällikkö
Espoo Marketing Oy
Puh. 043 8273 271, karoliina.korpela@espoo.fi

6Aika-logot