Läntinen Tarvonsilta on avattu

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
8.11.2020 klo 7.00

Tarvonsilta iltavalaistuksessa, Tarvonsilta iltavalaistuksessa

Läntinen Tarvonsilta on avattu Tarvaspään ja Munkkiniemen väliselle kävely- ja pyöräliikenteelle. Laajalahdessa sijaitseva silta on tärkeä ja paljon käytetty niin työmatkaliikkujien kuin vapaa-ajan kulkijoiden keskuudessa.

Touko-syyskuussa arkisin keskimäärin 1500 pyöräilijää vuorokaudessa ylittää sillan. Jalankulkijoiden määrästä ei ole lukumäärää, mutta suosittu reitti houkuttelee lenkkeilijöitä, koiranulkoiluttajia ja kävelijöitä vuoden ympäri. Nyt rakennettu silta on myös osa suosittua pyöräilybaanaksi kehitettävää työmatkareittiä Leppävaaran ja Munkkiniemen välillä.

Uusi tyypiltään jännitetty betoninen laattasilta on kokonaispituudeltaan 144 metriä ja leveydeltään 6 metriä. Urakan yhteydessä myös sillan valaistus on uusittu. Vanha huonokuntoinen ponttonisilta tuli tiensä päähän ja se on purettu. Sillan suunnittelusta vastasi WSP Finland Oy ja rakentamisesta Kreate Oy.

Tarvonsilta rakennusvaihe

Yksi tunnettu ylityspaikan käyttäjä oli taiteilija Akseli Gallen-Kallela. Hän asui sillan vieressä sijaitsevassa Tarvaspäässä. Gallen-Kallela kulki 1910-luvulla siltaa pitkin Tarvaspäästä Munkkiniemeen, josta matkasi raitiovaunulla kaupunkiin ystäviään tapaamaan.

Tarvonsilta historiaa

Maanantaina 9.11. siltaa juhlistettiinn pienimuotoisella pop-up-tapahtumalla tarjoamalla alueella liikkuville mahdollisuus katsella vanhoja kuvia sillan eri vaiheista sekä jakamalla heijastimia ja Reilun kaupan suklaata. Helsingin Polkupyöräilijät jakoivat myös Pyöräilijän liikennesäännöt -oppaita ja 50 ensimmäistä pyörällä saapuvaa sai #valovuosi2020 -pyörän etuvalon. Myös sillan kupeessa sijaitseva Gallen-Kallela museo juhlisti uutta siltaa tarjoamalla ilmaisen sisäänpääsyn museoon klo 14-18 välisenä aikana.

Tarvonsillan kunniaksi kuvattu juhlavideo kertoo perinteikkään ylityspaikan vaihderikkaasta historiasta ja uuden sillan suunnittelusta ja rakentamisesta.