Pyöräilyviikko on käynnissä - tutustu Espoon tapahtumiin

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
6.5.2019 klo 9.53

pyöräily

Pyöräilyviikko järjestetään pääkaupunkiseudulla 4.–12.5. Maksuttomiin aamiaistapahtumiin, kevätretkille ja vapaamuotoiseen hengailuun ovat tervetulleita kaikenikäiset. Osallistuaksesi et tarvitse omaa pyörää, vaan mukaan pääsee vaikka kaupunkipyörää lainaamalla. 

Pyöräilyviikon tarkoituksena on saada mahdollisimman moni nousemaan pyörän selkään ja nauttimaan viihtyisistä kaupungeistamme pyöräillen, kertoo Helsingin Polkupyöräilijöiden toiminnanjohtaja Henni Ahvenlampi.

– Tavoitteenamme on tuoda yhteen erilaisia pyöräilijöitä ja saada myös ei-pyöräileviä kiinnostumaan pyöräilystä, Ahvenlampi jatkaa.

Pyöräilyviikkoa pääkaupunkiseudulla koordinoi Helsingin Polkupyöräilijät ry. Espoon kaupunki on mukana järjestämässä pyöräilyviikkoa yhteistyössä Hepo ry:n, HSL:n ja HSY:n, Helsingin kaupungin sekä muiden pyöräalan toimijoiden ja yritysten kanssa. 

Pyöräilyviikon tapahtumia Espoossa

Pyöräilyviikon aikana myös Espoossa järjestetään useampia tapahtumia, jotka soveltuvat erinomaisesti kaikenikäisille osallistujille.

Aamupalaa Leppävaarassa Rantaradan baanalla keskiviikkona 8.5. klo 7-9 

Nopea kahvikupponen vai rauhallisempi pysähdys? Virkistävän pysähdyksen jälkeen matka jatkuu joutuisammin. Tapahtumapaikka: Leppävaaranraitti Läkkitorin lähellä (Läkkisepänkuja 3).

Pyörällä kouluun -tapahtuma Espoon Sellossa Viaporintorilla keskiviikkona 8.5. klo 10-18

Tarjolla kahvia sekä kuorma- ja sähköpyörällä ajoa! Koe pyöräkuljetuksen vaivattomuus, tutustu koulujen Kilometrikisaan ja HePon toimintaan myös Espoossa. 

Aamupalaa pyöräilijöille matkalla Helsinkiin 10.5.

Espoosta Helsingin keskustaan työmatkansa pyörällä liikkuvat voivat perjantaina 10.5. piipahtaa aamupalalla Helsingin Baanalla klo 7-9 Ruoholahden päässä.

Rantaraitin avajaistapahtuma 18.5.

Kalenteriin kannattaa myös laittaa lauantaina 18.5. Espoossa vietettävä Rantaraitin avajaistapahtuma, joka kokoaa yhteen merellisen Espoon toimijat ja palvelut sekä kaikki kynnelle kykenevät iloiset kesänviettäjät Espoosta ja lähialueilta - miksei kauempaakin!

Tule fiilistelemään rannoille, nauttimaan hyvästä ruuasta ja musiikista, tuulettumaan veneen kyytiin tai vain kuljeskelemaan rannalta toiselle. Kauppatorilta ja Soukan Klobbenilta pääsee Saaristomuseo Pentalaan varaslähdöllä jo ennen kesää, rib-vene kyyditsee luontoretkelle ja purjehtijat esittelevät kalustoaan ja toimintaansa.

Esittelyssä ovat myös Rantaraitin kokeilut kesälle 2019, jotka tuovat kaikille mahdollisuuden päästä merelle ilman omaa venettä uudenlaisten saaristokyytien avulla. Rantaraitin läheisyydessä sijaitsevat museot Saaristomuseo Pentala, Espoon kaupunginmuseo KAMU ja Gallen-Kallelan museo ovat avoinna päivän aikana. Joten tervetuloa mukaan merelliseen ja elämykselliseen kevätpäivään!

Tapahtumien ohjelmat täydentyvät vielä ennen tapahtumia ja niistä tiedotetaan HePo.fi-verkkosivulla sekä HePon Facebook-tapahtumissa.