Kaupunkipyörällä pääsee nyt myös Leppävaaraan

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
20.7.2018 klo 11.01

Kaupunkipyörät

Leppävaaran kaupunkipyöräasemien asennukset ovat alkaneet, ja uusia asemia on avattu käyttöön. Kaupunkipyöräpalvelu laajenee Espoossa heinäkuun lopulta alkaen yhteensä 35 asemalla, joista 32 asennetaan Leppävaaran alueelle. Myös Lystimäkeen, Otaniemeen ja Hanasaareen tulee kaupunkipyöräasemat. Laajennuksen myötä käyttöön tulee 350 uutta kaupunkipyörää.

Espoon uudet kaupunkipyöräasemat asennetaan vaiheittain ja ne avataan sitä mukaan, kun ne valmistuvat. Kaikki uudet asemat ja pyörät saadaan käyttöön elokuun alkupuolella. Kun koko laajennusosa on otettu käyttöön, Espoossa on kaikkiaan 105 kaupunkipyöräasemaa.

Pyöräasemien käyttöönottoa voi seurata reaaliajassa HSL:n verkkopalvelun kautta. Pyöräasemat, jotka eivät ole vielä käytössä, näkyvät harmaana kuvakkeena. Käytössä olevan pyöräaseman kuvake on keltainen ja sen ylänurkassa on tieto vapaiden pyörien määrästä.

Kaupunkipyörät ovat olleet suosittuja ja kauden alusta alkaen Espoossa on tehty keskimäärin yli 2200 kaupunkipyörämatkaa päivässä.

Kaupunkipyöräpalvelun käyttäjäksi rekisteröidytään HSL:n verkkosivuilla osoitteessa hsl.fi/kaupunkipyörät. Pyöräasemalta pyörän saa ajettavaksi rekisteröitymisen yhteydessä saatavalla pyöräilijätunnuksella ja pin-koodilla. Pyöräilijätunnuksen voi halutessaan korvata HSL:n matkakortilla.

Helsingin ja Espoon kaupunkipyöräpalvelu toimii yhtenä kokonaisuutena. Pyörillä voi halutessaan ajaa kaupunkien välillä, Espoosta Helsinkiin tai toisinpäin. Pyöräilykausi kestää lokakuun loppuun saakka.