Kaupunkipyörät

Yhteiskäyttöiset kaupunkipyörät täydentävät joukkoliikennejärjestelmää ja edistävät kestävien kulkumuotojen käyttöä. Kaupunkipyörät ovat vakiinnuttaneet paikkansa osaksi arjen matkaketjuja. Suosituimmat kaupunkipyöräasemat sijaitsevat metro- ja juna-asemien yhteydessä. Kaupunkipyörät palvelevat myös vapaa-ajan matkoilla, esimerkiksi Rantaraitin varrelta löytyy useita suosittuja kaupunkipyöräasemia.

Kaupunkipyöräkausi kestää huhtikuun alusta lokakuun loppuun. Kaupunkipyöräpalvelu on Espoon ja Helsingin yhteinen. Kaupunkipyörillä voi halutessaan ajaa kaupunkien välillä, Espoosta Helsinkiin tai toisinpäin. Kaupunkipyöräpalvelu on asemallinen, eli pyörän voi ottaa käyttöön ja palauttaa vain kaupunkipyöräasemalla. Espoon puolella on yhteensä 110 asemaa.

Kaupunkipyöräpalvelun käyttäjäksi rekisteröidytään HSL:n verkkosivuilla. Löydät sieltä myös kaupunkipyöräasemien sijainnit.

Kaupunkipyöräpalvelusta vastaa Espoon kaupungin Tekninen ja ympäristötoimi ja Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL. Palvelua ylläpitää CityBike Finland. Markkinoinnista, digipalveluista sekä asiakassuhteista vastaa Helsingin seudun liikenne HSL. Kaupunkipyörien ja pyöräasemien mainospaikkojen myynnistä vastaa ulkomainosyhtiö Clear Channel.

Kaupunkipyörien asiakaspalvelu

CityBike Finland Oy
Puh. 09 425 788 10
(ma–pe klo 7–19, la–su klo 9–17)
contact@citybikefinland.fi

Vikailmoitukset ja palautteet

Kaupunkipyörien palautteet ja vikailmoitukset

Espoon kaupunkipyöräverkoston palautteet teknisen ja ympäristötoimen asiakaspalveluun

Lisätietoa kaupunkipyöristä ja pyöräilystä

Rekisteröityminen käyttäjäksi ja käyttöohjeet

Reitit julkisilla, kävellen tai pyörällä

Pyörä osana joukkoliikenteen matkaketjua

Ihmisiä ajamassa kaupunkipyörillä.