Tunnin juna tarvitaan pikaisesti

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
22.11.2018 klo 15.44

Tunnin juna halutaan seuraavaan hallitusohjelmaan. Kyseessä on nopea junayhteys Turun ja Helsingin välillä. Sitä varten rakennetaan uusi oikorata, joka kulkee Salosta suoraan Lohjan kautta Espooseen. Espoossa kaupunkirataa jatkettaisiin Leppävaarasta Espoon keskukseen ja Kauklahteen.

Tunnetut suomalaiset Esko Valtaojasta Julia Thuréniin antavat kasvot Tunnin junan kampanjalle, jolla pyritään saamaan Tunnin junan toteuttaminen seuraavaan hallitusohjelmaan. Kampanjassa kiteytetään Tunnin junan konkreettiset hyödyt: matka-aikojen lyheneminen tarkoittaa, että kaikkien radanvarren kaupunkien tarjonta työpaikoista kulttuuriin on vähän lähempänä ja vaivattomammin tavoitettavissa — se tarkoittaa enemmän kaupunkia jokaiselle ja enemmän syitä lähteä ja liikkua.

Nopea junayhteys vaikuttaisi merkittävästi radan varren alueiden kehitykseen Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa. Se takaisi työvoiman helpon liikkuvuuden ja rohkaisisi yrityksiä investoimaan. Espoossa päätös käynnistäisi monet isot kaupunkikehityshankkeet, kuten kaupunkiradan varrelle rakentuvat uudet asuin- ja työpaikka-alueet.

Radan valmistumista odottavat myös lukuiset kaupunkien välillä kulkevat työmatkalaiset ja opiskelijat, joiden arkea uusi yhteys helpottaisi merkittävästi. Ympäristön kannalta kestävän liikkumisen edistämiseksi on tehtävä mahdollisimman pian toimenpiteitä, jotka vähentävät yksityisautoilua ja siirtävät liikennettä yhä enemmän kiskoille.

Kampanjan taustalla ovat Turku, Salo, Lohja, Vihti, Kirkkonummi ja Espoo sekä Varsinais-Suomen liitto ja Uudenmaan liitto.

Lisätietoja:

Kaupunkirata

www.tunninjuna.fi

twitter.com/TunninJuna
#Tunninjuna

Tunnin juna on nopea junayhteys Turun ja Helsingin välillä. Sitä varten rakennetaan uusi oikorata, joka kulkee Salosta suoraan Lohjan kautta Espooseen.