Espooseen uusi runkolinja

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
12.5.2020 klo 15.19
Oranssi bussi 200 pysäkillä matkalla Helsingin keskustaan
Linja 200 on pääkaupunkiseudun neljäs runkolinja. Se kulkee Espoon keskuksesta Helsingin Elielinaukiolle.

Pääkaupunkiseudun neljäs bussin runkolinja numero 200 aloittaa elokuussa. Linja kulkee Espoon keskuksesta Jorvin, Karakallio, Leppävaaran ja Pitäjänmäen kautta Elielinaukiolle. Uusi runkolinja korvaa linjan 235.

Linjalle 200 tulee tiheä vuoroväli ja se pysähtyy matkan varrella 32 pysäkillä. Linjaan 235 verrattuna runkolinjalta jää pois Espoon suuntaan 12 ja Helsingin suuntaan kymmenen pysäkkiä. Helsingin seudun liikenne (HSL) kertoo, että poistuvien pysäkkien valintaan ovat vaikuttaneet matkustajamäärät ja tärkeys vaihtopysäkkinä. Pysäkit, joilla runkolinja pysähtyy, varustetaan selkeästi erottuvin oranssein katosreunuksin.

Pääkaupunkiseudun kaikissa runkolinjoissa noudatetaan yhteisiä ilmettä ja toimintatapoja. Bussien väri on oranssi ja sisään voi astua myös keskiovista. Voimassa olevaa lippua ei tarvitse näyttää kuljettajalle tai kortinlukijalle, mikä nopeuttaa matkustajien kyytiin nousua. Runkolinjan kulkua nopeutetaan myös liikennevaloetuuksin. 

Runkolinjoja on tulossa lähivuosina lisää, sillä Espoon ja Vantaan välille on suunnitteilla kaksi poikittaista runkolinjaa.

Lue uudesta runkolinjasta tarkemmin HSL:n uutisesta.