Espoon kaupunki palkittiin Vuoden liikenneteko -palkinnolla

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
9.12.2019 klo 11.56

Liikennettä Espoon Leppävaarassa

Auto- ja liikennegaalassa jaettu Vuoden Liikenneteko -palkinto myönnettiin tänä vuonna Espoon kaupungille, joka on palkintoraadin mukaan tehnyt pitkäjänteistä ja määrätietoista työtä liikenneturvallisuuden parantamiseksi.

Espoon liikenneturvallisuus on parantunut pitkällä aikavälillä huomattavasti – esimerkiksi loukkaantuneiden määrä on vähentynyt yli 70 prosentilla vuodesta 1990 vuoteen 2017. Samaan aikaan asukas- ja automäärät ovat kasvaneet runsaasti. Liikenneonnettomuuksia Espoossa tapahtuu asukaslukuun suhteutettuna hyvin vähän  noin 67 prosenttia vähemmän kuin koko maassa keskimäärin.

– Turvallisuuden tuottaminen liikenteessä on pitkäjaksoisen kaavoituksen ja rakentamisen tulos. Prosessin myötä Espoon vahvuudet turvallisuuden suhteen ovat säilyneet väestömäärän ja liikennemäärien kasvusta huolimatta, tutkija Tuomo Saarinen Espoon kaupunkitekniikan keskuksesta toteaa.

Vuoden liikenneteko -palkinnon jakoivat toimitusjohtaja Anna-Liisa Tarvainen Liikenneturvasta ja johtaja Tapani Alaviiri LähiTapiolasta. Alaviiri lahjoitti Espoon kaupungille samalla kameran, jonka kaupunki voi sijoittaa valitsemaansa vaaralliseksi koettuun suojatieliittymään liikenneturvallisuutta lisäämään. Espoon kaupungin puolesta palkinnon vastaanotti kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä. 

Auto- ja liikennegaala keräsi itsenäisyyspäivän aattona Messukeskukseen yli 300 liikenne- ja autoalan vaikuttajaa. Jo kolmatta kertaa järjestetyssä gaalassa palkittiin tärkeitä liikennealan tekoja ja tekijöitä.

Lisätietoa palkinnosta Auto- ja liikennegaalan sivuilla

Lue lisää Espoon liikenneturvallisuudesta