Tapiolan urheilupuiston osayleiskaava

Espoon kaupunki suunnittelee Tapiolan urheilupuiston uudistamista. Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti 13.3.2017, että Tapiolan urheilupuiston alueelle käynnistetään osayleiskaavan laadinta. Osayleiskaavatyön yhteydessä laaditaan myös alueen liikennesuunnitelma. Tapiolan urheilupuistosta halutaan vetovoimainen, kansainvälisen tason liikunta-, urheilu- ja vapaa-ajan toimintakeskus, joka on luonteva osa Tapiolan viihtyisää ja korkeatasoista puutarhakaupunkia. Tulevaisuudessa alueella on monipuolisten urheilutoimintojen lisäksi myös asuntoja ja palveluita, jotka tekevät urheilupuistosta kaikille avoimen puistomaiseen liikuntaan ja hyvinvointiin painottuvan ympäristön.

Osayleiskaavaprosessin aloittamisen lisäksi on käynnistetty tarveselvityksen laatiminen monipuolisen monitoimihallin toteuttamiseksi. Monitoimihallin ohella urheilupuistoon on suunnitteilla myös jalkapallostadion, jossa on n. 6000 katsojapaikkaa. Haku stadionin toteuttajaksi selviää syksyn 2017 aikana.

Kaupunginvaltuusto hyväksyy lopullisen osayleiskaavasuunnitelman, jonka pohjalta laaditaan yksittäisiä asemakaavoja. Urheilupuiston kokonaissuunnitelma toteutetaan joustavasti vaiheittain.

Tapiolan urheilupuiston vuorovaikutus ja visio -raportti (pdf, 4538 Kt)