Uusi työkalu helpottaa virallisen kaavapalautteen antamista suoraan kartalle

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
16.9.2019 klo 9.36

Asemakaavoihin voi tutustua nyt uuden karttapohjaisen työkalun avulla. Leppävaaran urheilukeskuksen asemakaava on ehdotusvaiheessa ja kommentoitavana on kaavakartta. Tutustu hankkeeseen!

Kaupunkisuunnittelukeskus kokeilee uutta, digitaalista karttapohjaista työkalua, jonka avulla asukkaat voivat halutessaan antaa helposti mielipiteen tai muistutuksen asemakaavasta. Uusi työkalu sisältää havainnollista asemakaavan nähtävillä olevaa kaavamateriaalia.  

”Haluamme kehittää edelleen digitaalisia palvelujamme. Kaavan valmisteluvaiheessa suunnitteluun liittyy erilaisia suunnitelmaa havainnollistavia kuvia.  Kun asemakaavan suunnittelu etenee kaavaehdotusvaiheeseen, mukaan tulevat kaavakartta ja kaavamääräykset,” kertoo erikoissuunnittelija Jenni Puustinen.

Uusi palvelu helpottaa mielipiteen tai muistutuksen jättämistä, koska materiaali on usein visuaalista ja kohdistuu tiettyyn paikkaan. Kaavapalaute-työkalulla saa mielipiteensä tai muistutuksen kohdistettua oikeaan paikkaan karttapohjalle.

Nähtävillä olevan asemakaavan hankesivulla on liitetiedostoina koko kaava-aineisto, joka on nähtävillä. Siellä voi olla myös sellaista materiaalia, mitä ei ole viety karttapohjalle, kuten erilaisia selvityksiä. On tärkeää, että asukas tutustuu koko materiaaliin.

Siirry tästä Leppävaaran urheilukeskuksen hankesivuille. Leppävaaran urheilukeskus, 118200

Klikkaamalla Leppävaaran urheilukeskuksen sivulla olevaa kaavapalaute-kuvaketta pääset kokeilemaan uutta palvelua.

Kaavapalautejärjestelmä toimii parhaiten Google Chrome -selaimella. Suosittelemme käyttämään kyselyä tietokoneella.

Uusi työkalu on toteutettu Maptionnaire -karttakyselyjärjestelmällä, joka on räätälöity Espoolle kaavojen virallista nähtävilläoloa varten.