Urheilupuiston rakentaminen Espoon Latokaskenniittyyn etenee

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
15.5.2018 klo 16.46

Nöykkiön ja Latokasken väliselle alueelle Espooseen suunniteltu urheilupuistohanke etenee. Urheilupuiston lisäksi Latokaskenniityn ympäristöön on tarkoitus rakentaa uusi päiväkoti sekä koteja noin 500 asukkaalle.

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 14. toukokuuta esittää valtuustolle Latokaskenniityn asemakaavan sekä asemakaavamuutoksen hyväksymistä. Asemakaava mahdollistaisi urheilupuiston toteuttamisen, uuden päiväkodin sekä asuntorakentamista alueelle. Asemakaavoista päättää lopulta valtuusto.

Urheilupuisto yhdistyisi saumattomasti Espoon keskuspuistoon

”Latokaskeen suunnitellusta urheilupuistosta tulee toteutuessaan yksi Espoon suurimmista. Samalla se vastaa väestönkasvun tuomaan liikuntapaikkatarpeeseen. Urheilupuisto lisäisi merkittävästi Suur-Espoonlahden alueella jo nyt olevia liikuntamahdollisuuksia, kun urheilupuiston toiminnot yhdistyvät saumattomasti keskuspuiston tarjoamiin ulkoilumahdollisuuksiin”, toteaa projektinjohtaja Kimmo Leivo.

Puistoon on tulossa muun muassa kaksi harjoitusjalkapallokenttää, täysimittainen pesäpallokenttä sekä yleisurheilukenttä. Urheilupuistossa voi pelata myös amerikkalaista jalkapalloa, tennistä, katukorista ja rantalentopalloa. Kenttien lisäksi urheilupuistoon on tavoitteena luoda alueita, joissa voi harrastaa vapaamuotoisesti eri lajeja. Myös liikuntahallin rakentaminen tulee mahdolliseksi. Jääurheilua varten suunnitteilla on kaksikaukaloinen jäähalli ja samaan kokonaisuuteen sijoittuva liikuntahalli. 

Palvelutarjonta ja liikenteen sujuvuus paranevat

Asemakaavan hyväksymisen myötä alueen asuinrakennusoikeus kasvaisi 14 300 kerrosneliömetrillä, jolloin asuntoja olisi mahdollisuus rakentaa yhteensä noin 500 asukkaalle. Kaavassa on otettu huomioon myös kaupunginosan kasvava lapsimäärä varaamalla alue uuden päiväkodin rakentamista varten. Päiväkoti tarjoaisi paikat noin 170 lapselle. Lisäksi kaupalle on osoitettu rakennusoikeutta 2 100 kerrosneliömetriä.

Liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta aiotaan parantaa rakentamalla kaksi kiertoliittymää Nöykkiönkadulle sekä liikennevalot Tillinmäentien risteykseen. Nöykkiönkadulle ja Nöykkiönlaaksontielle on suunniteltu myös uusia kevyen liikenteen väyliä.

Urheilupuiston ja muiden yleisten alueiden siirtymisestä kaupungille on sovittu kiinteistökaupan esisopimuksin. Jos urheilupuistoa päästään rakentamaan suunnitellusti 2020-luvun alkupuolella, saadaan se kokonaisuudessaan espoolaisten käyttöön 2020-luvun puolivälissä. Esirakentamistyöt, kuten kenttäalueiden esikuormittaminen, käynnistyvät heti, kun esirakentamisen edellytykset täyttyvät.

Kaupunginhallituksen 14.5.2018 päätökset
Lisätietoja asemakaavasta Latokaskenniitty
Lisätietoja asemakaavasta Kaskihaka