Raitinkartanon rakennuksen purkutyöt alkavat Tapiolan keskustassa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
13.2.2018 klo 10.33

Lasten liikennekaupunki

Tapiolan ydinkeskustaan tulee uusi mittava työmaa, kun nykyisen Raitinkartanon kiinteistön purkutyöt alkavat. Kiinteistö sijaitsee osoitteessa Länsituulenkuja 10 kauppakeskus Ainoan vieressä. Työmaan läheisyydessä liikkuvien turvallisuuden varmistamiseksi jalankulkureitit alueella muuttuvat.

Katso uudet jalankulkureitit osoitteesta tapiolankeskus.fi.

Tilalle uusi asuin- ja liikerakennus

Purettavan kiinteistön tilalle rakentuu vuoteen 2020 mennessä uusi asuin- ja liikerakennus, jonka rakennuttaa Merimieseläkekassa. Kiinteistön alimpiin kerroksiin tulee Ainoa-kauppakeskukseen yhteydessä olevaa liiketilaa. Kaupallisten tilojen yläpuolelle rakennetaan 7 kerrokseen asuntoja.

Tapiolan keskuksen voimakas kehittäminen jatkuu vielä vuosia. Tapiola kehittyy entistä laajemmaksi kävelykeskustaksi, jossa on korkeatasoiset joukkoliikennepalvelut, toimivat pysäköinti- ja huoltojärjestelyt, monipuoliset kaupalliset ja kulttuuripalvelut sekä viihtyisät jalankulkualueet ja kohtaamispaikat. Tapiolan puutarhakaupungin arvot ja elementit säilyvät.

Tapiolan kehittämisprojektin projektinjohtaja Antti Mäkisen mukaan Tapiolan kehittämishanke on maassamme ainutlaatuinen.

”Laajat uudistustyöt toteutetaan keskelle olemassa olevaa rakennuskantaa ja vilkasta liikekeskusta, samalla kun keskustan toiminta jatkuu mahdollisimman normaalisti. Asukkaille, asiakkaille sekä hankkeen suunnittelijoille ja toteuttajille tämä aiheuttaa erityisen suuria haasteita.”

Uusi miniTapiola Tuulikinsillalle

Raitinkartanon purkutöiden vuoksi lasten liikennekaupunki miniTapiola suljetaan, mutta vain väliaikaisesti. Uusi miniTapiola rakennetaan Tuulikinsillalle toukokuun aikana.