Raide-Jokerin työmaat aiheuttavat muutoksia Espoon liikenteeseen

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
14.2.2020 klo 14.02

Raide-Jokeri-pikaraitiotien rakennustyöt ovat käynnissä jo suurimmalla osalla 25 kilometrin mittaista linjaa. Helmi–maaliskuun 2020 aikana työmaa-alueet laajenevat, mistä aiheutuu uusia työnaikaisia liikennejärjestelyitä. 

Liikennesuunnittelijat simuloivat järjestelyistä aiheutuvia vaikutuksia liikennevirtojen mallinnuksella. Uusimman helmi–maaliskuun työmaatilanteen pohjalta tehdyn simuloinnin mukaan työnaikaisten liikennejärjestelyiden vaikutukset pysyvät paikallisina. Espoossa uusien työvaiheiden vaikutukset näkyvät erityisesti kahdella alueella

1. Kehä I Laajalahdessa

Laajalahden alueella on käynnissä rinnakkaishankkeena Kehä I parannushanke, joka on yhteensovitettu Raide-Jokerin rakentamisen kanssa. Alueella on käytössä kiertotie ja alennettuja nopeusrajoituksia, ja Kurkijoentien ja Ruukinrannantien liittymät Kehälle on suljettu. Liikennejärjestelyiden vuoksi ajoneuvoliikennettä on siirtynyt Kuusisaarentielle, Kehä II:lle ja Länsiväylälle.

2. Leppävaara

Leppävaarankatu muuttui yksisuuntaiseksi maanantaina 3. helmikuuta, ja ajo Leppävaarankadulta Alberganesplanadille katkesi. Jalankulku ja pyöräily onnistuvat koko ajan ja työmaan aikaiset reitit opastetaan maastossa. Bussilinjoja on siirtynyt poikkeusreitille. Leppävaarankadulta liikennettä siirtyy Säterinpuistotielle ja Säterinkadulle, jossa erityisesti Alberganesplanadin ja Kehä I:n välisellä osuudella on odotettavissa ruuhkautumista. Leppävaarankadun liikennejärjestely on voimassa lokakuun 2020 loppuun asti. Rakennustyöt Leppävaarankadulla jatkuvat vuoteen 2021.

Raide-Jokerin työmaa Alberganesplanadin kohdalla.

Uusia Raide-Jokerin työmaiden aiheuttamia vaikutuksia liikenteeseen näkyy myös muualla kevään aikana. Espoossa Kuusisaarentiellä tehdään louhintatöitä ja myöhemmin keväällä kaistajärjestelyitä. 

Kuva: Ville Taajamaa.

Uutinen julkaistu alun perin Helsingin kaupungin verkkosivuilla 11.2.2020.