Viikon nimi 46/2016: Lintukorpi – Fågelkärret

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
25.11.2016 klo 17.49

Lintukorpi – Fågelkärret on kadunnimi ja puistonnimi Lintuvaaran lounaisosassa. Nimenaihe on saattu kaupunginosan nimestä. Lintuvaaran lintuaiheinen nimistö juontuu pohjimmiltaan vanhasta asumuksen- ja alueennimestä Harakka.

Lintukorpi on myös alueen (ns. suurkorttelin) nimi. Lisäksi nimi Lintukorpi sisältyy useaan asemakaava-alueennimeen (mm. Lintukorpi I, Lintukorpi II, Lintukorpi II A).

Suurkorttelinnimi Lintukorpi on ollut Espoon opaskartassa vuodesta 1976. Alueennimikäytössä ruotsinkielinen nimi on muodossa Fågelkärr.

Lintukorven viheralue sijaitsee Lintukorven kadun päässä. Viheralueella maasto on osin korpimaista. Kadunnimi ja puistonnimi Lintukorpi – Fågelkärret tulivat nimistösuunnitelmaan 1984. Ne on vahvistettu asemakaavassa 1990. Kadun länsipään sivukujalla Lintukorven viheralueen laidassa on nimi Lintukorvenkuja – Fågelkärrsgränden. Kadunnimet Lintukorpi ja Lintukorvenkuja otettiin käyttöön 1994.

Toisaalla Lintuvaarassa on ollut kadunnimi Lintukorventie – Fågelkärrsvägen. Se tarkoitti vuosina 1974–86 osuuksia, joiden nimiksi muutettiin 1980-luvulla Lintumetsänpiha – Fågelskogsgården ja Lintumetsäntie – Fågelskogsvägen. Nimi Lintukorventie jäi sen jälkeen vielä vuoteen 2016 asti käyttöön lyhyelle osuudelle, mutta tilanne, jossa tämä nimi oli eri puolella Lintuvaaraa kuin hyvin samankaltaiset nimet Lintukorpi ja Lintukorvenkuja, oli sekaannuttava. Siksi jäljellä olleelle Lintukorventien osuudelle annettiin uusi nimi Metsälinnunreitti – Skogsfågelsstråket.

Lintukorpi-nimistöön kuuluu lisäksi Lintukorven kadun varressa olevan pienen aukion nimi Lintukorvenaukio – Fågelkärrsplatsen.

(Sami Suviranta, Espoon kaupunkisuunnittelukeskus 2016.)