Viikon nimi 45/2016: Metsälinnunreitti – Skogsfågelsstråket

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
11.11.2016 klo 16.45

Lintuvaarassa Lintumetsäntie on katkaistu autoliikenteeltä Lintumetsän koulun kohdalla. Katkon itäpuolisella noin 200 metrin katuosuudella nimi Lintumetsäntie aiheuttaisi harhailua. Siksi osuudelle on annettava muu nimi. Nimeksi on annettu 2016 Metsälinnunreitti – Skogsfågelsstråket. Nimi on valittu siten, että se muistuttaa sopivassa määrin Lintumetsäntietä, mutta samalla erottuu siitä riittävästi.

Kaavanimistöä muutettiin 2016 siten, että asemakaavaan merkittiin kadunnimi Metsälinnunreitti. Nimen käyttöönoton ajankohta on joulukuussa 2016. Vuoteen 2016 asti Metsälinnunreitin osuudella on ollut vanhojen nimistösuunnitelmien jäänteenä käytössä nimi Lintukorventie ja asemakaavassa nimi Lintumetsäntie.

Vuoteen 1986 nimi Lintukorventie tarkoitti usean korttelin mittaista reittiä, johon kuului myöhempi Lintumetsäntiekin. 1986 nimi jäi vain lyhyelle Lintumetsäntien itäpäässä olevalle osuudelle. Nimistösuunnitelman mukaan se piti poistaa sieltäkin, mutta Lintukorventie jäi yhdellä asuinkiinteistön osoitenimeksi aina vuoteen 2016 asti.

Toisaalla Lintuvaarassa on kuitenkin käytössä ja kaavassa hyvin kadunnimi Lintukorpi. Sekaannusvaaran takia nimi Lintukorventie oli muutettava Metsälinnunreitiksi.

(Sami Suviranta, Espoon kaupunkisuunnittelukeskus 2016.)