Viikon nimi 4/2017: Riimuniitty – Grimängen

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
27.1.2017 klo 15.43

Espoon Sunassa on viheralue nimeltä Riimuniitty – Grimängen. Nimen tarkoittama alue on pääosin vanhaa niittyä ja peltoa ja nykyisinkin viljelyksessä. Paikalla tiedetään olleen jo 1600-luvulla niityn, jota kutsuttiin nimellä Grimängen. Nimenalku Grim- voi ehkä tulla miehennimestä Grim, mutta siitä ei ole varmaa tietoa.

Suomenkielisen nimen alku Riimu- on muodostettu mukailemalla äänteellisesti nimenosaa Grim.

Viheralueennimi Riimuniitty – Grimängen on suunniteltu 1994 Keskuspuiston osayleiskaavaa laadittaessa, ja se on sittemmin merkitty myös asemakaavaan. Vanhan niitynnimen tarkoittamasta niittyalueesta vain osa on asemakaavoitettu (tilanne 2017); opaskartassa on viljelysnimi Grimängen.

1980-luvulta vuoteen 2006 oli käytössä tiennimi Riimuniityntie – Grimängsvägen, mutta se poistettiin sen jälkeen kun ajoyhteys Finnoontielle katkaistu. Aiemmalla Riimuniityntien itäpäällä on nykyisin nimenä Riimuniitynpolku – Grimängsstigen. Riimuniitynpolku johtaa Riimuniittyyn.

Riimuniityn luoteispuolella on katu, puisto ja suurkortteli, joilla kaikilla on nimenä Riimukallio – Grimberget. Myös nimi Riimukallio perustuu Grimängen-nimeen.

(Sami Suviranta, Espoon kaupunkisuunnittelukeskus 2017.)