Viikon nimi 37/2017: Kukkaromäki – Börsbacken

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
15.9.2017 klo 15.22

Kukkaromäki – Börsbacken on katu Muuralan kaupunginosassa. Se erkanee Mikkelänkallio-nimiseltä isommalta kadulta ja johtaa lounaaseen. Kukkaromäen eteläpäästä voi jatkaa kävelytielle nimeltä Kukkaropolku – Börsstigen, joka kulkee Mikkelän koululle. Samanalkuinen on myös Kukkarorinne – Börsbranten, joka on puiston ja kadun nimenä.

Kadunnimi Kukkaromäki – Börsbacken on merkitty opaskarttaan vuonna 1990. Se on ns. ryhmänimi; tällaiset ovat virallisen nimistönsuunnittelun antamia ja liittyvät jollakin tavalla alueen menneisyyteen tai johonkin tiettyyn ominaisuuteen. Mikkelän Kukkaro-nimet ovat osa kaupankäyntiin liittyvää aihepiirinimistöä. Kirkolla, Mikkelän läheisyydessä on ollut aikoinaan kauppapaikka.

Samaan aiheeseen liittyvät alueella Lanttikatu – Slantgatan, Taalaritie – Dalervägen, Taalarinmäki – Dalerbacken sekä Riksi-alkuiset nimet Riksirinne – Riksdalersbranten, Riksikallio – Riksdalersberget, Riksikuja – Riksdalersgränden ja Riksipuisto – Riksdalensparken. Riksi merkitsee vanhaa rahayksikköä riikintaaleria.

(Marika Luhtala, Espoon kaupunkisuunnittelukeskus 2017.)