Viikon nimi 23/2017: Tietotie – Datavägen

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
9.6.2017 klo 14.30

Tietotie Datavägen sijaitsee Otaniemen kaupunginosassa. Se alkaa pohjoisesta Maarintieltä (ruots. Marvägen) ja kulkee lounaaseen Tekniikantielle (ruots. Teknikvägen). Tietotie on varsin keskeinen Aalto-yliopiston kampusalueen kulkuväylä. Vuonna 2017 sen varrella sijaitsivat muun muassa mikro- ja nanoteknologian tutkimuskeskus Micronova, sähkötekniikan korkeakoulun laitos Nanofab, opiskelijaravintola Campus sekä Ice Tank, jossa testataan laivoja ja merenkulkurakenteita jääolosuhteissa. Kadulta pääsee lisäksi piakkoin kulkemaan avautuvaan metrokeskukseen.

Tietotie Datavägen kuuluu Otaniemen tekniikkaan liittyvään aihepiirinimistöön ja perustuu siihen, että vieressä sijaitsi aikoinaan tietokonekeskus. Otaniemi on ollut vuosikymmeniä keskeinen paikka koulutuksen kannalta; Teknillinen korkeakoulu toimi alueella 1950-luvulta ennen kuin se liitettiin osaksi Aalto-yliopistoa. Nimitoimikunta ehdotti Tietotietä paikannimeksi vuonna 1974, asemakaavaan se otettiin vuonna 1979.

Pääkaupunkiseudulla on toinenkin katu, josta käytetään nimeä Tietotie Datavägen. Se sijaitsee Vantaalla aivan Helsinki-Vantaan lentoaseman kupeessa.

(Marika Luhtala, Espoon kaupunkisuunnittelukeskus 2017.)