Sorvalammenkuja on Sorvalammentien sivukuja

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
4.5.2018 klo 17.27

Sorvalammenkuja – Sarvträskgränden lähtee Sorvalammentieltä luoteeseen lähellä Sorvalammen etelärantaa. Kadut on nimetty lammen mukaan. Lampi on puolestaan saanut nimensä kalalajista. Sorvalampi – Sarvträsk on käytössä myös asuinalueen nimenä.

Nimen Sorvalammenkuja suunnitteli Espoon nimistötoimikunta kesäkuussa 1975. Alueen asuinkaduilla ei ollut aiemmin nimiä. Nimi on ollut opaskartassa vuodesta 1976.

Lähikatujen nimet Sorvalammentie, Sorvakallio, Sorvaranta ja Sorvarinne ovat peräisin Sorvalammen tiekunnan laatimasta ehdotuskartasta, jonka toimikunta hyväksyi, mutta Sorvalammenkujan nimi on toimikunnan tekemä lisäys. Toimikunta totesi, että tämäkin kuja tarvitsee oman nimen.

Kujan ja naapurikadun suomenkieliset nimet ovat olleet alusta lähtien Sorvalammenkuja ja Sorvalammentie. Ruotsinkieliset nimet olivat ensin Sarvsjögränden ja Sarvsjövägen. Nämä muodot lienevät perustuneet siihe, että alueennimenä oli opaskartassa vuodesta 1970 lähtien Sorvalampi – Sarvsjö. Ruotsinkielinen alueennimi Sarvsjö oli ilmeisesti syntynyt läheisen Sarvsjö-nimisen tilan nimen vaikutuksesta.

Koska lammen ruotsinkielinen nimi on kuitenkin kaikissa tiedoissa Sarvträsk, ruotsinkielinen alueennimi ja lammen mukaan annetut kadunnimet muutettiin 2013 sen mukaisesti muotoon Sarvträsk, Sarvträskvägen ja Sarvträskgränden.

(Viikon nimi 18/2018. Sami Suviranta, Espoon kaupunkisuunnittelukeskus.)