Pikku-Korkoo – Lillkorko oli mökinnimi

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
29.3.2018 klo 15.08

Tillinmäessä on viheralue nimeltä Pikku-Korkoo – Lillkorko. Viheralue on nimetty niillä main ennen olleiden mökin ja niityn mukaan. Asumusta kutsuttiin sekä suomenkielisellä nimellä Pikku-Korkoo että ruotsinkielisellä nimellä Lillkorko. Jo ennen mökin rakentamista käytössä on ollut niitynnimi Lillkorko.

1910-luvun paikannimikokoelmassa mainitaan niitynnimet Lillkorko ja Storkorko. Ilmeisesti Lillkorko oli kahdesta niitystä kooltaan vähäisempi. Jo varhemmin on paikalla ollutta niittyä kutsuttu nimellä Korkoäng.

Lyhyttä nimeä Korko on käytetty 1900-luvulla sekä niitystä että pienestä asumusryhmästä.

Kertoman mukaan Pikku-Korkoossa asui 1920- ja 30-luvulla alkupuolella venäläinen upseeri, joka kasvatti kettuja. Hänen asumustaan kutsuttiin tuolloin myös epävirallisilla nimillä Ryssän Korkoo ja Kettula.

Viheralueennimi Pikku-Korkoo – Lillkorko on annettu 2017. Nimi on merkitty asemakaavaan. Tällä viheralueenosalla Kauklahdenväylän varressa ei aiemmin ollut omaa nimeä.

Nykyiseen kaupunkinimistöön kuuluvat myös puistonnimi Korkoonniitty – Korkoängen, ulkoilutiennimi Korkoonreitti – Korkostråket, kävelysillannimi Korkoonsilta – Korkobron ja kaavailtu kadunnimi Korkoontie – Korkovägen.

(Viikon nimi 13/2018. Sami Suviranta, Espoon kaupunkisuunnittelukeskus.)