Pikimetsän nimi muistuttaa sysimiiluista ja tervanpoltosta

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
30.7.2019 klo 15.42

Karhusuon alueella on aikoinaan harjoitettu tervan- ja sydenpolttoa, mikä näkyy nykyisinkin alueen nimistön aihepiirissä. Ryhmään kuuluu myös Pitkäniityntien pohjoispäästä jatkuva Pikimetsä – Beckbrännarskogen. Aihepiirin taustalla on vanha viljelysnimi Kolkärr (kol = ’hiili’), joka puolestaan on perustunut sysimiiluihin ja tervanpolttoon.

Kun kadunnimi otetttiin käyttöön vuonna 2002, sen ruotsinkielinen vastine oli Beckskogen. Piki-nimiä suunniteltiin Pitkäniittyyn kuitenkin jo 1980-luvulla. Myös nimeä PikimetsäBeckskogen ehdotettiin jo silloin, mutta ennen käyttöönottoa sen kanssa nimiehdokkaina vuorottelivat myös Pihkakuja – Kådgränd ja Pihkametsä – Kådskogen.

Vuonna 2009 Karhusuon Piki-alkuisten paikannimien (Pikimetsä – Beckbrännarskogen, Pikirinne – Beckbrännarbrinken ja Pikimäki – Beckbrännarbacken) ruotsinkieliset vastineet muutettiin Beckbrännar-alkuisiksi, jotta ne eivät sekaantuisi Bäck-alkuisten nimien kanssa (mm. Purometsä – Bäckskogen Niipperissä ja Purotörmä – Bäckbrinken Nöykkiössä). Aikaisemmin ne olivat olleet muodossa Beckskogen, Beckbrinken ja Beckbacken.

Kadunnimen lisäksi Pikimetsä – Beckbrännarskogen on myös läheisen puiston nimenä.

(Viikon nimi 28/2019. Kallas Lukka, Espoon kaupunkisuunnittelukeskus)