Nimen Suokukankaari – Blomrisbågen aihe lähiluonnosta

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
9.4.2018 klo 15.56

Kadunnimi Suokukankaari – Blomrisbågen otettiin käyttöön Kalajärven Kortesmäessä toukokuussa 2017. Alueen kaavanimistön aiheita on saatu lähistön metsä- ja suoluonnon kasvien aihepiiristä. Tämän kadunnimen loppuosa -kaari sopii hyvin kadun muotoon.

Katuosuus oli aiemmin osa Kortesmäentietä, mutta nimi oli muutettava, koska asemakaavan mukaan katuverkko muuttuu merkittävästi. Osuus jää erilleen lähistöllä olevasta Kortesmäki-nimisestä kadusta.

Aiemman Kortesmäentien pääosa sai nimen Lehtokortteentie – Ängsfräkensvägen. Kadun pohjoispäässä olevan katusilmukan kaareva osuus oli aiheellista nimetä omalla nimellään opastuksen selventämiseksi. Nimeksi annettiin 2008 laaditussa suunnitelmassa Suokukankaari – Blomrisbågen.

Suokukankaaren etelä- ja länsipuolella olevat pienemmät sivukadut ovat Suokukanrinne – Blomrisbranten ja Suokukanpolku – Blomrisstigen. Nämä nimet on Suokukankaaren tavoin suunniteltu 2008, vahvistettu asemakaavassa 2014 ja otettu käyttöön 2017.

Läheisellä suolla, Tremansmossenilla eli Tremanskärrillä, kasvaa suokukkaa. Siellä on myös harvinaista suovalkkua. Sen mukaan on nimetty Suokukankaaren sisälle osoittava Lehtokortteentien lyhyt sivukuja nimeltä Suovalkunpiha – Myggblomstergården.

(Viikon nimi 14/2018. Sami Suviranta, Espoon kaupunkisuunnittelukeskus.)