Väinö Honkasen puisto – Väinö Honkanens park

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Väinö Honkanen (1900–1962) asui Viipurissa ennen sotia ja muutti Espoon Laajalahteen 1946. Alueen uusista asukkaista moni muukin oli luovutetun Karjalan siirtolaisia. Honkanen oli ammatiltaan vakuutusvirkailija. Hän asui Etelä-Laajalahden Valkjärventien Otaniemen puoleisessa päässä. Tien se osa jäi sittemmin Kehä I:n itäpuolelle ja kuuluu nykyisin Otaniemen kaupunginosaan.

Omalla asuinalueellaan Väinö Honkanen oli aktiivisesti mukana asukastoiminnassa. Hän oli perustamassa Laajalahti ry:tä 1950 ja toimi yhdistyksen ensimmäisenä puheenjohtajana.

Kun Valkjärventien itäosalla oli muutettava tiennimeä Kehä I:n katkaistua tien, asukkaat ehdottivat nimeä Väinö Honkasen tie, mutta osuus liitettiin kuulumaan Vaisalantiehen. Sen sijaan Väinö Honkasen mukaan nimettiin Valkjärventien länsipäässä oleva puisto. Nimi on annettu 1989. Se on vahvistettu asemakaavassa.

Väinö Honkasen puisto – Väinö Honkanens park sijaitsee Pohjois-Tapiolan kaupunginosassa, Etelä-Laajalahden osa-alueen etelälaidalla Valkjärventien ja Louhentien välissä.

Tietoja Väinö Honkasesta on saatu hänen pojaltaan Erkki Honkaselta. Laajalahden asuinalueen historiasta kerrotaan mm. Laajalahti ry:n julkaisemassa kirjassa Meidän Laajalahti.

(Viikon nimi 4/2008. Sami Suviranta, Espoon kaupunkisuunnittelukeskus.)