Suur-Espoonlahti – Stor-Esboviken

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Espoo jakautuu seitsemään suuralueeseen, joilla on merkitystä kaupungin hallinnossa. Suuralueiden keskuksina ovat Espoon kaupunkikeskukset Leppävaara, Tapiola, Matinkylä, Espoonlahti ja Espoon keskus ja aluekeskukset Kauklahti ja Kalajärvi.

Suuraluejako ja suuralueiden nimet on muodostettu 1970-luvulla. Viidessä tapauksessa seitsemästä suuralue on saanut nimen keskuksensa mukaan: Suur-Leppävaara, Suur-Tapiola, Suur-Matinkylä, Suur-Espoonlahti ja Suur-Kauklahti. Kaksi suuraluetta on nimetty toisin: Espoon keskuksen seudun suuralue on nimeltään Vanha-Espoo, ja Kalajärven seutu muodostaa Pohjois-Espoon suuralueen.

Suuralueista, joilla on Suur-alkuinen nimi, voidaan tilanteen mukaan puhua myös käyttämällä keskuksen nimeä ja sen jäljessä sanaa suuralue (Espoonlahden suuralue) tai joskus, jos väärinkäsityksen vaaraa ei ole, yksinkertaisesti ja epätäsmällisesti pelkällä keskuksen nimellä (Espoonlahti).

Espoonlahden suuralueeseen kuuluvat seuraavat seitsemän kaupunginosaa: Espoonlahti, Soukka, Suvisaaristo, Kaitaa, Nöykkiö, Latokaski ja Saunalahti.

(Viikon nimi 5/2011. Sami Suviranta, Espoon kaupunkisuunnittelukeskus.)