Myntinsolmu – Myntknuten

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Myntinsolmu – Myntknuten on eritasoliittymä Kehä III:lla Kauklahden pohjoispuolella, Mynttilän kohdalla. Nimi on Espoon solmunnimien kokonaissuunnitelman mukainen ja on ollut Espoon opaskartassa vuodesta 2002. Pääväylien eritasoliittymille on annettu solmu-loppuisia nimiä 1970-luvulta alkaen. Nimiä tarvitaan muun muassa reittiohjeissa ja tiesuunnitelmissa.

Nimen alkuosa tulee osa-alueennimestä Mynttilä – Myntböle, jonka takana on vanha kylännimi Myntböle. Kylää ja kylän kantataloa on kutsuttu myös lyhyesti nimellä Mynt. Mynttilässä ja sen kohdalla Kauklahden puolella on useita Myntin-, Mynt-alkuisia nimiä. Myntinmäki – Myntbacken ja Myntinsyrjä – Myntliden ovat suurkorttelin ja kadun niminä. Myntinsilta on kehätien ylittävä silta Myntinsolmussa. Mynttilän nimistösuunnitelmaan sisältyy myös kadunnimi Myntinmetsä.

Myntinsolmusta lähtee pohjoiseen Mynttiläntie ja etelään Kauklahdentie. Kehä III:n lähimmät liittymät ovat Muuralansolmu – Morbyknuten Mynttilän itäpuolella Muuralan kohdalla ja Mankinsolmu – Mankbyknuten Mankin kohdalla lännessä.

(Viikon nimi 8/2011. Sami Suviranta, Espoon kaupunkisuunnittelukeskus.)