Muuttolinnunmäki – Flyttfågelsbacken, Muuttolinnunreitti – Flyttfågelsstråket

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Muuttolinnunmäki – Flyttfågelsbacken

Lintuvaaran kaupunkinimistön lintuaihepiirin taustalla on vanha alueennimi ja asumuksennimi Harakka. Lintuaiheista ryhmänimistöä täydennetään edelleen.

Kaupunginosan pohjoisosan katuja ovat Muuttolinnunreitti, Paikkalinnuntie ja Kiertolinnuntie. Kadunnimen Muuttolinnunreitti – Flyttfågelsstråket mukaan muodostettiin 2007 suurkorttelinnimi Muuttolinnunmäki – Flyttfågelsbacken, joka tarkoittaa Hämeenkyläntien kahta puolta mäellä ja rinteessä sijaitsevia kortteleita Vantaan Hämevaaran kupeessa. Muuttolinnunmäki toimii myös asemakaava-alueen nimenä.

(Viikon nimi 6/2009. Sami Suviranta, Espoon kaupunkisuunnittelukeskus.)

Muuttolinnunreitti – Flyttfågelsstråket

Lintuvaaran kaupunginosan nimi ja alueen kaupunkinimistön koko lintuaihepiiri ovat lähtöisin 1900-luvun alussa syntyneen omakotialueen nimestä Harakka. Se tarkoitti Pohjois-Leppävaarasta Lintuvaaraan ulottuvaa aluetta ja pohjautui vanhaan torpannimeen Harakka. Lintuaiheisia ryhmänimiä on annettu 1950-luvulta lähtien. Lintuvaaran pohjoisosan vanhoja asuntokatuja ovat Muuttolinnunreitti – Flyttfågelsstråket, Paikkalinnuntie – Stannfågelsvägen ja Kiertolinnuntie – Strykfågelsvägen. Niiden nimet suunnitteli Espoon tiennimilautakunta nimistöehdotukseensa 1957.

(Viikon nimi 5/2009. Sami Suviranta, Espoon kaupunkisuunnittelukeskus.)