Mikontie – Mikkosvägen

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Espoon Nöykkiön kadunnimi Mikontie on tullut käyttöön vuoteen 1970 mennessä (tarkka tieto puuttuu). Nimi lienee asukkaitten itse antama. Ei ole tiedossa, kenen Mikon mukaan katu on nimetty.

1970-luvun alussa Espoon opaskartassa oli vain suomenkielinen nimi Mikontie, mutta 1970-luvun puolessavälissä sille otettiin käyttöön myös ruotsinkielinen vastine Mikkosvägen.

Mikontien itäosan nimeä muutettiin 1980-luvulla, koska asemakaavassa katu merkittiin katkaistavaksi keskeltä. Nimi Mikontie jäi länsipäälle. Itäosan haarat saivat nimet Purotörmä – Bäckbrinken ja Törmänsivu – Brinkliden. Esimerkiksi aiempi Mikontie 8 on nykyisin Purotörmä 4. Suunniteltua Mikontien katkaisua ei ole toistaiseksi toteutettu, koska puuttuvaa Purotörmän pohjoisosaa ei ole vielä rakennettu (tilanne 2010).

Vuosina 1978–1980 asemakaavaa valmisteltaessa Mikontien länsipäälle oli ehdolla nimet Purotörmänpolku – Bäckbrinkstigen ja Purokulma – Bäckkröken, mutta nämä ehdotukset raukesivat, kun suunnitelma muuttui, ja Mikontie säilyi käytössä.

(Viikon nimi 44/2010. Sami Suviranta, Espoon kaupunkisuunnittelukeskus.)