Kuparipolku – Kopparstigen

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

1960–1970-lukujen vaihteessa Kuurinniityn asukkaat päättivät, että alueen teille annetaan postinjakelun helpottamiseksi nimet. Teiden nimeämisen otti tehtäväkseen tienhoitokunnan rahastonhoitaja Jouko Kurikka, joka keskusteli sopivista nimistä vaimonsa Sinikan kanssa. Hän valitsi aihepiiriksi metallit, koska sanaryhmästä sai nimet kaikille alueen teille: Hopeatie, Platinatie, Sinkkitie, Kromitie, Pronssitie, Terästie, ja pikkukujillekin: Kultapolku, Rautapolku, Lyijypolku, Tinapolku.

Kurikoiden oma kotikatu sai nimen Kuparipolku. Ruotsinkielinen vastine Kopparstigen lisättiin 1975. Sittemmin tiennimet on vahvistettu myös asemakaavassa. Aihepiirin käyttöä jatkettiin kaavoitettaessa uusia lähikortteleita (kadunnimet Hopearinne – Silverbrinken ja Tinametsä – Tennskogen 1998).

Seudun vanhaan nimistöön on kuulunut metallilta kalskahtava kallionnimi Silvergruvan, mutta 1960-luvun asukkaat eivät tunteneet nimeä, joten sen yhteys tiennimiin on sattumaa. Jouko Kurikka kertoo suunnitelleensa metalliaiheiset nimet itsenäisesti.

(Viikon nimi 19/2008. Ulla Koistinen, Espoon kaupunkisuunnittelukeskus.)