Koivumäentie – Björkbackavägen, Koivumäki – Björkbacka

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Koivumäentie – Björkbackavägen

Espoossa oli aikoinaan kolme eri Koivumäentietä, mutta 70-luvun puolessavälissä Jupperin ja Olarin Koivumäenteiden nimet muutettiin, ja Koivumäentie jäi käyttöön vain Siikajärven Heinäkseen.

Yksi Koivumäentie oli nykyisen Olarin Haltilassa, noin 700 m pitkä asuntokatu. Sen nimi muutettiin Haltilankujaksi. Myöhemmin on katuverkkoa vielä muutettu Haltilassa niin, että Haltilankuja on jäänyt vain lyhyen kujan nimeksi entisen Koivumäentien keskiosuudella. Koivumäentie ulottui aikoinaan nykyisen Kuitinmäentien eteläpuolelta Haltilantien pohjoispuolelle Vuosikujaan asti. Koivumäentien nimi tulee tien pohjoispäässä olleesta Björkbackan talosta.

(Viikon nimi 3/2009. Sami Suviranta, Espoon kaupunkisuunnittelukeskus.)

Koivumäki – Björkbacka

Luoteis-Espoon Siikajärven Heinäksessä on suurkortteli nimeltä Koivumäki – Björkbacka. Nimi tulee sikäläisestä tilannimestä Koivumäki. Ruotsinkielinen vastine on käännösnimi.

Asuinalueennimi (suurkorttelinnimi) merkittiin Espoon opaskarttaan 1990. Espoossa on muitakin Koivumäki- tai Björkbacka-nimisiä tiloja, torppia ja huviloita. Nimi päätettiin antaa asuinalueennimeksi juuri tänne Heinäksen Koivumäkeen eikä muualle, koska täällä oli jo tullut käyttöön tiennimi Koivumäentie. Tiennimen käyttöönottovuodesta ei ole tarkkaa tietoa, mutta se oli opaskartassa jo 1970. Sen ruotsinkielinen vastine Björkbackavägen annettiin 1970-luvun puolessavälissä.

(Viikon nimi 24/2005. Sami Suviranta, Espoon kaupunkisuunnittelukeskus.)