Kavallinniitty – Kavallängen

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Kavallinmäki – Kavallbacken on osa-alue Viherlaakson keskustan eteläpuolella, Turuntien ja Kauniaisten rajan välissä. Kauniaisten keskustasta Kavallinmäkeen johtava pitkä asuntokatu on Kavallintie – Kavallvägen. Kavallinmäessä on useita muitakin Kavall-aiheisia nimiä. Aihe tulee talonnimestä Kavall.

Kavallin tila kuului Bembölen kylään, ja talo sijaitsikin ensin kylän keskustassa, mutta muutti sieltä idemmäs muutaman kilometrin päähän Gröndalin lähelle, nykyisen Kavallinmäen alueelle. Muutto tapahtui ehkä 1890-luvulla.

Kavallinniitty – Kavallängen on annettu 1974 nimeksi kadulle, joka sijaitsee Kavallinmäessä entisillä Kavallin talon viljelysmailla. Katu oli olemassa jo sitä ennen, mutta sillä ei ollut nimeä. Katu lähti ennen Turuntiestä, mutta kun Helsingintien linjausta muutettiin 2000-luvun alussa kulkemaan siitä, missä aiemmin oli Kavallinniityn pohjoispää, Kavallinniitystä tuli nykyisenlainen alle 150 metrin mittainen katu. Kavallinniityn sivukujilla on nimet Kavallinniitynkuja ja Kavallinpuisto. Kavallinniitty – Kavallängen on myös Helsingintien laidassa olevan puiston nimi.

(Viikon nimi 48/2008. Sami Suviranta, Espoon kaupunkisuunnittelukeskus.)