Kaamoskuja – Polarnattsgränden

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Luonnonläheiseksi suunnitellun Tapiolan puutarhakaupungin nimistön aihepiirinä ovat muun muassa suomalaisen luonnon sääilmiöt (MerituulentieSateentie) ja valoilmiöt (Revontuli). Etelä-Tapiolaan Revontulen alueelle tuli asemakaavanmuutoksessa 2009 uusi katu, jonka nimenaihe kuuluu samaan aihepiiriin. Revontulentien uusi sivukuja sai nimen Kaamoskuja – Polarnattsgränden.

Luonnonilmiöt voi kokea eri tavoin. Vaikkapa sadetta tai merituulta voi pitää ikävänä haittana tai virkistävänä vaihteluna. Vastaavasti kaamostakin voi pitää joko synkkänä pimeytenä tai tunnelmallisena pohjolan hämärän aikana.

Nimi Kaamoskuja on paikkaan ja lähistön kaavanimiin sopiva ja erottuu hyvin muualla pääkaupunkiseudulla käytössä olevista nimistä. Kaavanmuutoksen nimistö on suunniteltu 2008, ja kaava vahvistettiin lokakuussa 2009. Kadunnimi tulee käyttöön, kun katuverkko muutetaan kaavan mukaiseksi.

(Viikon nimi 52/2009. Sami Suviranta, Espoon kaupunkisuunnittelukeskus.)

– Lisätieto: Nimi Kaamoskuja – Polarnattsgränden tuli asemakaavaan 2009, mutta nimeä ei otettu koskaan käyttöön. Nimistösuunnitelmaa muutettiin 2011 siten, että katu sai nimen Revontulenpuisto – Norrskensparken kadun päässä olevan puiston mukaan. Kadunnimi Revontulenpuisto tuli käyttöön 2012 ja myöhemmin myös asemakaavaan Kaamoskuja-nimen sijaan. (Sami Suviranta, Espoon kaupunkisuunnittelukeskus 2019.)