Espoon slanginimikysely

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Espoon slanginimikysely 2016

Virallisen nimistön lisäksi myös epävirallinen nimistö on tärkeä osa kaupunkikuvaa ja kaupunkilaisten kielenkäyttöä. Nimitiedon keräämiseksi ja tallentamiseksi Espoon kaupunkisuunnittelukeskus järjesti syyskesällä 2016 slanginimikyselyn. Siihen osallistui yli tuhat vastaajaa.

Eräät slanginimet olivat tuttuja suurimmalle osalle vastaajista. Laajimmin tunnetuiksi osoittautuivat Lepuski, Kökkeli, Länäri, Omppu, Niittari, Turun motari ja Viheri.

Kyselyn osallistujat mainitsivat vastauksissaan kaikkiaan noin tuhat slanginimeä. Niiden tarkoittamat paikat ovat monenlajisia: alueita, puistoja, katuja, rakennuksia. Yhdellä paikalla voi olla useitakin erilaisia slanginimiä. Esimerkiksi Kivenlahdesta käytetään muun muassa nimiä Kivis, Stenari ja Stonebay. Lippulaiva voi olla Libe tai Lippis.

Kyselyn laati Laura Ukskoski, joka työskenteli 2016 harjoittelijana Espoon kaupunkisuunnittelukeskuksen nimistöryhmässä. Hän myös analysoi kyselyn tuloksen ja laati niistä raportin.

Tutkimus on tekijänoikeuden alaista aineistoa: sitä lainattaessa on mainittava lähde. Henkilökohtaista käyttöä varten tutkimusraportti on vapaasti luettavissa ja tulostettavissa.

Liitetiedostot