Äijänrinne – Gubbranten, Äijäntie – Gubbvägen

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Äijänrinne – Gubbranten

Lintuvaaran luoteisosassa on korkea mäki, jonka Vantaan puoleisella rinteellä on Hämevaaran asuinalue. Mäen länsirinteessä on metsäinen puisto, jolle annettiin 1992 nimi Äijänrinne – Gubbranten. Samassa rinteessä on 1991 nimetty katu nimeltä Äijäntie – Gubbvägen. Nämä nimet on vahvistettu asemakaavassa. Käytössä on myös nimet Äijänpelto – Gubbåkern ja Äijänniitty – Gubbängen, jotka tarkoittavat rinteen alla olevia alueita.

Näiden Äijä-alkuisten nimien taustalla on vanha suonnimi Gubbmossen. Myös Espoon toisella laidalla Espoonkartanon mailla on suo, jota on kutsuttu nimellä Gubbmossen. Nimiin sisältyy ruotsin kielen sana gubbe, joka on merkitykseltään 'ukko, äijä'. Tarkempaa tietoa siitä, mistä nimet ovat peräisin, ei ole säilynyt.

(Viikon nimi 16/2008. Ulla Koistinen, Espoon kaupunkisuunnittelukeskus.)

Äijäntie – Gubbvägen

Lintuvaaran luoteisosan kadunnimi Äijäntie – Gubbvägen on suunniteltu ja otettu käyttöön 1990-luvun alussa. Kymmenisen vuotta aiemmin on annettu nimi Äijänniitty, joka tarkoittaa Äijäntien päässä olevaa aluetta. Äijäntien varressa on myös Äijänrinne-niminen puisto. Äijä-nimien taustalla on vanha suonnimi Gubbmossen (gubbe 'äijä').

(Viikon nimi 7/2009. Sami Suviranta, Espoon kaupunkisuunnittelukeskus.)