Merituulentori on Merituulentien yllä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
28.2.2020 klo 12.48

Merituulentien liikenne pujahtaa Tapiolan keskuksessa talojen ja kansirakenteen alitse. Myös kannen päällä oleva aukio on saanut nimen, jossa on aiheena merituuli. Aukio avattiin ja nimi Merituulentori – Havsvindstorget otettiin käyttöön 2019.

Aukion kautta kulkee Merituulentien ylittävä kävelytie nimeltä Sammonsilta – Sampobron. Nimi Merituulentori – Havsvindstorget suunniteltiin 2016 ja vahvistettiin asemakaavassa 2017.

Nimi Merituulentori esiintyi eräässä nimistöehdotuksessa jo 1966, mutta silloin nimeä oltiin sijoittamassa pohjoisempaan paikkaan, jonne annettiin sittemmin nimi Länsituulenaukio – Västanvindsplatsen.

Tapiolassa on paljon tuuliaiheista nimistöä. Tuulten ja muiden luonnonilmiöiden aihepiiri pohjautuu siihen, että Tapiolan puutarhakaupungin suunnittelussa on haluttu korostaa luonnonläheisyyttä. Nimenaiheita otettiin suomalaisesta luonnosta. Läheisen Tuulimäen nimeämiseen vaikutti osin sekin, että siellä on aikoinaan ollut tuulimylly.

Nimi Merituulentori – Havsvindstorget näkyy opasteissa muun muassa Sammonsillan pohjoispäässä Länsituulen varressa ja kauppakeskus Ainoan käytävillä. Itse aukiolle asennettiin Merituulentorin nimikilpi helmikuussa 2020.

(Viikon nimi 9/2020. Sami Suviranta, Espoon kaupunkisuunnittelukeskus.)