Laaksolahdessa voi mennä Sienimetsään myös ilman kumisaappaita

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
9.10.2018 klo 17.32

Laaksolahdessa on puisto, joka kaartuen sulkee syliinsä itäpuolellaan olevan asuinalueen. Puiston nimi on Sienimetsä – Svampskogen, ja asuinalueen kadut on nimetty sieniaiheen mukaisesti. Alueen läpi kulkevalta VeininkadultaSveinsgatanilta risteävät kadut Haaparousku – Buktriskan, Karvarousku – Skäggriskan, Keltarousku – Gulriskan, Leppärousku – Blodriskan ja Mustarousku – Svartriskan. Niiden välissä on vielä tori Tattitori – Sopptorget ja puisto Nurmikuukunen – Ängsvampen.

Sienimetsä – Svampskogen on ollut asemakaavassa 1970-luvun alusta lähtien, mutta opaskartassa nimi on esiintynyt vasta vuodesta 2006. Ruotsinkielisen nimen loppuosassa on ollut vaihtelua, sillä puiston eteläosan nimi on kartoissa merkitty välillä virheellisesti -parken-loppuiseksi, ilmeisesti jo 1970-luvulta periytyneen painovirheen vuoksi, mutta nimi on sittemmin korjattu oikeaan muotoonsa Svampskogeniksi.

Sieniaiheisia nimiä löytyy pääkaupunkiseudulla muuallakin. Helsingissä, Heikinlaaksossa, on kadut Sienikuja – Svampgränden ja SienitieSvampvägen. Sienikuja – Svampgränden on myös Vantaalla, Tolkinmetsässä.

(Viikon nimi 40/2018. Kallas Lukka, Espoon kaupunkisuunnittelukeskus)