Haaveilijanpolku – Drömmarstigen muistuttaa kesästä ja kiireettömyydestä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
28.6.2018 klo 12.44

Kesälomalla arkisen aherruksen voi vaihtaa kiireettömiin päiviin ja tyhjään kalenteriin. Silloin voi viettää aikaansa kesäisessä puutarhassa tai luonnossa – tai vaikkapa tallustellen verkkaisesti pitkin Haaveilijanpolkua – Drömmarstigeniä, joka jo nimensä puolesta kutsuu hidastamaan tahtia ja rakentamaan taivaalle pilvilinnan tai pari.

Haaveilijanpolku – Drömmarstigen on ulkoilutie, joka kulkee mm. Puolarmaarin ryhmäpuutarhan vierestä Olarin kaupunginosassa, lähellä Espoon keskuspuistoa. Nimeämisen perusteena oli nimeen liittyvä kiireetön tunnelma, joka sopii hyvin puutarha-alueelle ja kesään. Suomenkielinen nimi yhdistyy hauskasti myös läheiseen Perhospolkuun – Fjärilstigeniin. Perhoshaaveilija ei ota turhia suorituspaineita siitä, jääkö hänen haaviinsa perhosia vai ei – tärkeintä on ajanvietto oman harrastuksen parissa.

Nimi otettiin käyttöön vuonna 2011, ja  vuonna 2017 se lisättiin myös asemakaavaan. Sitä ennen ulkoilutien nimi oli asemakaavassa Mesitie – Nektarstigen, mutta tätä nimeä ei voitu käyttää, sillä Vanttilassa oli jo samanniminen katu.

Haaveilijanpolku – Drömmarstigen risteää Kimalaisenpolun – Humlestigenin kanssa, jonka nimessä oleva laiskanpullea pörriäinen sekin houkuttelee kulkijaa hidastamaan tahtia ja nauttimaan kesäisestä puutarhamaisemasta. Aina tunnelma alueella ei ole kuitenkaan ollut yhtä raukea kuin miltä nyt karttaa katsoessa saattaa näyttää: vuoden 1973 opaskartassa ryhmäpuutarhan tilalla näkyi vielä ampumarata.

(Viikon nimi 25/2018. Kallas Lukka, Espoon kaupunkisuunnittelu)

Haaveilijanpolku_kartta