Matinkylän jääurheilukeskuksen kaava hyväksyttiin

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
18.5.2018 klo 14.59

Matinkylän jääurheilukeskuksen havainnekuva
Havainnekuva: arkMILL

Kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi kokouksessaan 16. toukokuuta 2018 asemakaavamuutoksen, jolla mahdollistetaan jääurheilukeskuksen rakentaminen Matinkylän urheilupuistoon.

Jääurheilukeskukseen on suunniteltu yksi kolmikaukaloinen yksitasoinen ratkaisu oheistiloineen puretun vanhan jäähallin tilalle ja yksikaukaloinen halli katsomo- ja muine tiloineen nykyisen harjoitushallin paikalle. Matinkylän urheilupuiston muut toiminnot tukeutuvat sisätilojen osalta hallirakennuksten oheistiloihin. Jääurheilukeskuksen kokonaisala on 16 500 neliömetriä. Jäähallien viereen on mahdollista toteuttaa myös pysäköintilaitos urheilupuiston käyttäjille.

Matinkylän jääurheilukeskus on espoolaisten lasten ja nuorten jääkiekkoa, ringetteä ja taitoluistelua harrastavien seurojen yhteishanke, jonka toteuttaa Espoon Jääurheilun Tuki ry.

Espoossa laajasti harrastettu jääurheilu on pitkään kärsinyt riittämättömästä jäämäärästä. Matinkylän vanha jäähalli purettiin loppuvuodesta 2017, joten uusi jääurheilukeskus on harrastajien keskuudessa odotettu hanke.

Kaavatyön rinnalla on tehty rakennussuunnittelua; tavoitteena on käynnistää jääurheilukeskuksen rakentaminen  vuoden 2019 aikana.

Kaupunkisuunnittelulautakunnan päätökset 16.5.2018