Leppävaaraan monipuolinen urheilukeskus

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
27.2.2020 klo 9.33

Leppävaara saa entistä monipuolisemmat urheilu- ja virkistyspalvelut. Nykyinen urheilupuisto laajenee sekä harrastajia että kilpaurheilua palvelevaksi urheilukeskukseksi.  Uusi monitoimihalli, nimeltään Kameleonten, mahdollistaa yhdessä nykyisen stadionin kanssa kansainvälisten yleisurheilukilpailujen ja -tapahtumien järjestämisen sekä keskikokoiset messut ja konsertit.

“Urheilukeskus lisää Leppävaaran houkuttelevuutta ja vetovoimaa”, sanoo Leppävaaran projektinjohtaja Mika Rantala. “Sinne rakennettavassa kaksikerroksisessa urheiluhallissa voidaan järjestää myös kansainvälisen tason yleisurheilutapahtumia.”  

Uuteen urheiluhalliin on suunnitteilla yleisurheilukenttä ja juoksurata sekä eri lajeihin soveltuvia pelikenttiä ja urheilutiloja. Halli rakennetaan nykyisen stadionin eteläpuolelle, tekonurmikentän ja pienpelikenttien paikalle.  

Urheilukeskuksen suunnitelmassa on varattu paikka myös kahdelle uudelle urheilukentälle, joista toinen korvaisi nykyisen tekonurmikentän.   

Urheilupuiston pysäköinti- ja liikennejärjestelyitä parannetaan 

Leppävaaran urheilupuistoon on tullut viime vuosina paljon palveluita, kuten uusittu uimahalli, skeittipuisto, Angry Birds -puisto ja Seikkailupuisto Huippu. Niiden myötä alueen liikenne on lisääntynyt. Kaavaehdotuksella selkiytetään alueen liikennejärjestelyitä ja parannetaan kävely- ja pyöräilyreittejä.   

Kaupunginhallitus käsittelee ehdotusta kokouksessaan maaliskuun alussa. Asemakaavan hyväksymisestä päättää kaupunginvaltuusto. 

Leppävaaran urheilukeskus