Espoon Suvisaaristoon suunnitellaan uutta veneiden talvisäilytysaluetta

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
9.5.2018 klo 9.00

Espoon Suvisaaristossa sijaitsevaan Skatanniittyyn suunnitellaan uutta veneiden talvisäilytysaluetta noin 550 veneelle. Aluetta koskeva osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävillä 14.5.–12.6.2018. 

Suunnittelualue sijaitsee Suvisaaristossa Svinön saarella. Alueeseen kuuluu Skatantien ja Skatanourien välinen maa-alue sekä Svinön venesatama. Skatanniityn talvitelakointialue on suunniteltu vaikeasti kuljetettavien, yli 6,5 metristen tai yli 1 200 kiloisten, veneiden säilytykseen. Alustavan suunnitelman mukaan Skatanniitylle saataisiin sijaintipaikka noin 550 veneelle. Kaikkein suurimmat veneet sijoitetaan satama-alueelle.

Veneiden talvisäilytyksen kehittäminen liittyy tarpeeseen tiivistää ja tehostaa maankäyttöä metrovyöhykkeellä ja hyödyntää merenrantojen tuomaa arvostusta asuntotuotannossa. Espoo kasvaa ja tiivistyy ja etenkin rannoilla erilaiset maankäyttötarpeet kilpailevat samoista alueista.

Veneiden talvisäilytystä Espoossa on tarkasteltu kokonaisuutena

Espoon kaupungin tilaamassa veneiden talvisäilytystä koskevassa selvityksessä päädyttiin siihen, että siirtämällä helposti kuljetettavien veneiden talvisäilytys kauemmas ranta-alueista perustettaville uusille säilytysalueille vapautuisi nykyisistä satamista tilaa isojen veneiden talvitelakoinnille. Uusia talvitelakointialueita on suunniteltu Ämmäsmäkeen ja Kurttilaan.  Nykyisten talvisäilytysalueiden lisäksi on tarve kehittää uusia rannan läheisiä talvisäilytysalueita. Skatanniitty on osa tätä kokonaisratkaisua.

Suunnitelmia koskeva asukastilaisuus järjestetään 22. toukokuuta

Skatanniityn suunnitelmista järjestetään tiedotus- ja keskustelutilaisuus tiistaina 22.5.2018 klo 17.30 Kaitaan lukion auditoriossa (os. Iivisniementie 1). Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua. Kuvamateriaalia yleissuunnitelmasta on osallistumis- ja arviointisuunnitelman lopussa. Asemakaavakartta laaditaan kaavaehdotusvaiheessa.

Lisätietoja Skatanniityn asemakaavasta
Taustatietoa veneiden talvisäilytyksen kehittämisestä Espoossa

Lisätiedot:                                                                                                                                                                Aluearkkitehti Mervi Hokkanen, p. 043 824 6862
Asemakaavainsinööri Aila Harmaajärvi, p. 046 877 2134