Espoo hakee uutta toimijaa Oittaan leirintäalueelle

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
28.5.2021 klo 12.50

Espoon kaupunki hakee toimijaa Oittaan leirintäalueelle ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyä käyttäen. Alue luovutetaan vuokraamalla. Hakuaika alkaa 31.5. ja päättyy 31.8.2021.

Kaupungin tavoitteena on kehittää Oittaan leirintäaluetta

Espoo pyrkii solmimaan alueesta maanvuokrasopimuksen, jonka enimmäispituus on 25 vuotta. Oittaan leirintäalue sijaitsee osoitteessa Oittaantie 1. Vuokrattavan alueen pinta-ala on noin 7,9 hehtaaria. Leirintäalueella sijaitsee vastaanottorakennus, kaksi huoltorakennusta sekä 29 hirsirakenteista mökkiä. Lisäksi alueella sijaitsee hirsirakenteinen saunarakennus ja jätetila. Alueella sijaitsevien rakennusten kuntoon voi tutustua tarkemmin toimijahaun lisätietojen kautta

Leirintäalueen välittömässä läheisyydessä on aktiviteetteja koko vuodeksi

Bodominjärven rannalla sijaitseva Oittaan ulkoilualue on yksi eteläisen Suomen kiehtovimmista ja vilkkaimmista ulkoilualueista. Vuosittain alueella vierailee yli 100 000 kävijää. Alue on helposti löydettävissä erinomaisten liikenneyhteyksiensä ansiosta.

Alue tarjoaa tekemistä vierailijoille vuoden ympäri. Ulkoilualue palvelee kävijöitään monipuolisilla hiihtoladuilla syksystä aina pitkälle kevääseen asti. Kesäaikaan Oittaalla voi nauttia raittiista ilmasta esimerkiksi ulkoilun, pyöräilyn tai frisbeegolfin merkeissä. Perheitä alueelle houkuttelee Angry Birds -leikkipuisto ja upea uimaranta palveluineen. Uusimpana palveluna alueella toimii myös 700 metriä pitkä rullahiihtorata.  

Lisäksi lähialueen palvelutarjontaan sisältyy kahvila- ja ravintolapalveluita, juhlatilojen vuokrausta ja liikuntavälinekauppa. Leirintäalueen välittömässä läheisyydessä sijaitsee myös Oittaan vanha kartano, jonka osalta Espoon kaupunki etsii uutta omistajaa leirintäaluetoimijahausta erillisellä menettelyllä kesän 2021 aikana.  

Kuvassa on ihmisiä Oittaan uimarannalla
Kesäaikaan Oittaalla pääsee nauttimaan upeasta uimarannasta. Kuva: Marko Oikarinen.

Hakumenettely


Uuden toimijan haku toteutetaan ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyllä, johon osallistutaan sähköisesti kirjallisella hakemuksella. Haku on avoin niin yksittäisille toimijoille kuin useamman toimijan yhteenliittymälle. Hakuaika alkaa 31.5. ja päättyy 31.8.2021 klo 15.45. 

Valinnat pyritään toteuttamaan syksyn 2021 aikana ja niissä painotetaan hankkeen taloudellisia edellytyksiä, suunnitelmien toteuttamiskelpoisuutta sekä aiempaa alan kokemusta. 

Tarkemmat tiedot kohteesta, luovutusehdoista ja hakumenettelyyn osallistumisesta löytyvät tästä linkistä

Lisätietoja Oittaan ulkoilualueesta löydät VisitEspoon-sivuilta