Asemakaavamuutoksia hyväksyttiin

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
4.2.2019 klo 13.03

Kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi 30.1.2019 Tapiola eteläisen, Siuntionportin  ja Puolarinalhon kaavamuutokset.

Revontuulentiellä Tapiolassa sallitaan laajempi käyttötarkoitus (päiväkoti, kulttuuritoimintaa) suojelulle rakennukselle, Puolirinalhon asemakaavan muutoksella mahdollistetaan urheiluun liittyvää rakentamista Finnoonniityn-Puolarniityn alueelle ja Siuntionporttiin tehtiin pienempiä kaavamuutoksia.

Kaupunkisuunnittelulautakunta, Pöytäkirja 30.01.2019 klo 17:30 / Ennakkotieto

Lisätietoa löytyy kaavojen hankesivuilta

Tapiola eteläinen, 210510

Revontulentie

Kaavamuutoksen tavoitteena on mahdollistaa asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialueen monipuolisempi käyttötarkoitus ja sallia myös kulttuuritoimintaa palvelevia tiloja ja palvelutiloja. Kiinteistön omistajan tavoitteena on käyttötarkoituksen muutoksen myötä myös mahdollistaa rakennukseen täysimittainen saneeraus ja sen kestävän elinkaaren jatkaminen.

Puolarinalho, 430914

Asemakaavan muutoksella mahdollistetaan urheiluun liittyvää rakentamista Finnoonniityn-Puolarniityn alueelle.  Alueen eteläosaan on suunniteltu Season Golfin nykyisen ylipainehallin korvaava harjoituskeskus.Lisäksi alueen pohjoisosaan samaan kortteliin mahdollistetaan esimerkiksi jää- tai salibandyhallien rakentaminen.

Siuntionportti, 130306

Asemakaavan muutoksella poistetaan kaavassa osoitettu istutettava tai luonnonmukaisesti kasvullisena ja huolitellussa kunnossa pidettävä alueen osa kiinteistön kapean kirvesvarsikaistaleen osalta. Muilta osin nykyinen voimassa oleva asemakaava jää voimaan, mutta vanhentuneet kaavamerkinnät ja -määräykset ajantasaistetaan.