Tapiolan urheilupuisto on tulevaisuudessa vehreä kaupunkilaisten puisto

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
13.1.2021 klo 14.44

Tapiolan urheilupuistosta suunnitellaan puistomaisen vihreää, ilmastoviisasta ja helposti lähestyttävää urheilu- ja tapahtumapaikkaa. Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee urheilupuiston kaavaehdotusta kevätkauden ensimmäisessä kokouksessaan 20.1.2021.

Uudistuva urheilupuisto kutsuu espoolaisia liikkumaan ja viihtymään

Urheilupuiston nykyisiä toimintoja ja liikuntapalveluita täydennetään: sinne rakennetaan paitsi uusi jalkapallostadion myös ulkoliikuntapaikkoja, kuten skeittipaikka, jalkapallo-, padel-, katukoripallo- ja pingiskenttiä. Urheilupuistoon rakennetaan myös monitoimi- ja mailapelihallit.  Puisto liitetään toimivaksi osaksi jalankulun ja pyöräilyn verkostoja – sen läpi on helppo ja mukava kulkea.  

Urheilupuisto tuo Tapiolaan tapahtumia, ihmisiä ja elämää

Laadukkaasti suunniteltu urheilupuisto täydentää Tapiolan kaupunkikuvaa. Puiston rakennusten yhteyteen syntyy myös uusia aluetta elävöittäviä palveluita, esimerkiksi kauppoja, kahviloilta ja ravintoloita. Uusia koteja rakennetaan noin tuhannelle asukkaalle.  

Urheilupuistoon rakennettava 6000-paikkainen jalkapallostadion mahdollistaa myös kansainvälisen tason pelien ja suurten tapahtumien järjestämisen. Pysäköinti keskitetään stadionin alapuoliseen laitokseen.  

”Laaditun asemakaavan pohjalta Tapiolan urheilupuistosta päästään toteuttamaan vehreä ja monipuolinen kaupunkimainen liikkumisen ja tapahtumien alue, johon on hyvät joukkoliikenneyhteydet”, kertoo Tapiolan projektinjohtaja Antti Mäkinen.  

Ilmastoviisas Urheilupuisto  

Puistolle tehdään hiilineutraaliussuunnitelma, jossa huomioidaan urheilupuiston energiankulutus ja päästöt sen koko elinkaaren aikana rakentamisesta purkuun. Mukaan lasketaan esimerkiksi rakennusmateriaalien tuotanto sekä rakentamisen ja ylläpidon vaatima energiankulutus.  
 
Suunnitelmassa selvitetään, millä toimenpiteillä urheilupuiston ilmastovaikutukset voidaan minimoida. “Suomessa ei ole aiemmin tehty vastaavalle kohteelle hiilineutraaliussuunnitelmaa tässä laajuudessa. Alueen suunnittelussa huomioidaan lisäksi ilmastonmuutoksen aikaansaama sateiden ja tulvien yleistyminen”, kertoo arkkitehti Toni Saastamoinen.  

Urheilupuiston sijainnin ansiosta stadionille, tapahtumiin ja vapaa-ajan palveluiden pariin pääsee kätevästi ja ilmastoystävällisesti metrolla.  
 
Urheilupuiston kaavaehdotus etenee kaupunkisuunnittelulautakunnasta kaupunginhallitukselle. Lopullisesti kaavan hyväksyy valtuusto.  

Tapiolan jalkapallostadion, 210807   

Esityslista 13.1.2021.