Tapiolan jalkapallostadionin suunnittelu etenee vauhdilla

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
16.12.2019 klo 17.24

Tapiolan urheilupuiston jalkapallostadionin suunnittelu etenee. Urheilupuiston pohjoisosaan laaditaan asemakaavan muutos, jota koskeva osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävillä 16.12.2019 – 20.1.2020. Asemakaavan muutos mahdollistaa stadionin toteuttamisen ja urheilupuiston kehittämisen yleisesti.  

Kaupunginhallitus päätti 17.6.2019, että Tapiolan jalkapallostadionin hankkeesta vastaa Espoon kaupunki ja että stadionin suunnittelussa edetään pikaisesti.  

”Tavoitteena on kaupunginhallituksen päätöksen mukaisesti päästä etenemään niin ripeästi kuin mahdollista. Rahoitus on tarkoitus hoitaa alueelta saatavilla maanmyyntituloilla”, linjaa teknisen toimen johtaja Olli Isotalo. 

Tapiolan jalkapallostadionille tulee 6000 katsojapaikkaa. Stadionin yhteyteen tulee liikuntatiloja, asuntoja ja mahdollisesti hotelli. Urheilupuiston pohjoisosaan on suunnitteilla myös ulkokenttiä. Alueen suunnittelussa varaudutaan myös monitoimihalliin. Alueen pysäköintipaikat sijoitetaan stadionin alle. 

Asukkaiden toiveet ja ideat suunnittelutyön lähtökohtana   


Urheilupuiston tulevaisuutta on visioitu puiston käyttäjien ja asukkaiden kanssa.  Asukastilaisuuksista on saatu arvokasta aineistoa jatkotyöskentelyyn. 

Seuraava alueen kehittämistä koskeva tiedotus- ja keskustelutilaisuus järjestetään Etelä-Tapiolan lukiossa (Ahertajantie 5) 9.1.2020 klo 17.30. Tilaisuudessa esitellään muun muassa kolme erilaista vaihtoehtoa stadionin ja muiden rakennusten sijoittelusta. Niihin voi tutustua myös Espoon verkkosivulla.


Tutustu suunnitelmiin: Tapiolan jalkapallostadion, hankesivut.     

Tapiolan jalkapallostadionin osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Visiotyö