Tapiolan Satakielenrinteestä tulee 2020-luvun puutarhakortteli

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
29.5.2019 klo 15.08

Tapiolan uudistuvaa keskustaa ja vanhaa miljöötä täydentävä suunnitelma etenee kaupunkisuunnittelulautakuntaan 5.6.2019.

Satakielenrinteen uusi asuinkortteli tulee entisen Tuultenaltaan ja purettavan Satakielitalo-toimistorakennuksen paikalle. Uusia koteja rakennetaan suunnitelman toteutuessa yhteensä noin 650 asukkaalle.

Satakielenrinne sijaitsee Tapiolan keskuksessa erinomaisten joukko- ja kevyenliikenteen sekä autoliikenteen yhteyksien varrella. Asukkaiden liikkuminen jalan, pyöräillen ja metrolla tai bussilla on helppoa ja sujuvaa.

Satakielenrinteen alueen kehittämisestä järjestettiin arkkitehtuurikilpailu vuonna 2017. Uuden asuinkorttelin suunnitelma pohjautuu kilpailu voittaneeseen ehdotukseen Birdie. Sen tekivät Verstas Arkkitehdit Oy ja LOCI maisema-arkkitehdit Oy.

”Leimuniitty on osa Tapiolan valtakunnallisesti merkittävä rakennettua kulttuuriympäristöä. Sen lounaisnurkka on kuitenkin pitkään ollut keskeneräinen. Suunnitelman myötä Leimuniityn maisema eheytyy”, sanoo projektinjohtaja Antti Mäkinen.

Asunnot ovat valtaosin vähintään kahteen suuntaan avautuvia asuntoja, ja niistä avautuu näkymiä merelle ja puistoon. Korttelialueen sisälle muodostuu Itätuulenkujan jatkeeksi vehreä raitti.

”Asuinkorttelista tulee veistoksellinen ja vehreä. Leimuniityn laidalle rakennettavien talojen korkeudet vaihtelevat kahdesta kuuteen kerrokseen, Tuulimäen puolella kerroksia on neljästä kahteentoista. Asuintalojen välillä on neljä viihtyisää korttelipihaa ja talojen katoille rakennetaan terassipihoja ja viherkattoja” kertoo arkkitehti
Minna Järvenpää.

Kaupunkisuunnittelulautakunnan esityslista 5.6.2019

Satakielenrinne-hankesivut

Uutinen aiheesta: Satakielenrinteen arkkitehtuurikilpailun voittaja valittu