Keilaniemeen on suunnitteilla monipuolinen ja vetovoimainen aluekokonaisuus

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
24.6.2019 klo 10.11

Kaupunginhallitus oli hyväksynyt Keilaniemenrannan sopimukset, joiden mukaan Regenero Oy kehittää, suunnittelee, rakennuttaa ja toteuttaa Keilaniemenrannan alueelle monipuolisen, korkeatasoisen, vetovoimaisen ja elinvoimaisen aluekokonaisuuden.

Keilaniemenrannan suunnitelman mukaan merestä täytetään noin 1,3 ha alue, joka on nyt kaupungin omistuksessa. ”Raaden hampaana” tunnettu toimistotalo peruskorjataan nykyaikaisiksi toimistotiloiksi, rakennuksen pohjakerrokseen tulee mm. liike- ja palvelutiloja ja ylimpiin kerroksiin ravintolatiloja. Metroasemaa vastapäätä Keilaniementien varteen toteutetaan uusi Keilaniementori, johon tulee myös liike- ja palvelutiloja kahteen paviljonkirakennukseen. Rantaan tulee kaksi asuinrakennusta sekä uusi 160 m korkea toimisto- ja hotellirakennus. Nykyinen Keilalammen toimistorakennus peruskorjataan ja kehitetään ympäristöön avautuvaksi. Rantaa kiertämään rakennetaan julkinen Keilaniemenpromenadi.

Kaupunginhallitus päätti ehdottaa, että valtuusto hyväksyy Keilaniemenrannan asemakaavan muutoksen. Valtuusto hyväksyi kaavamuutoksen 10.6.2019.

Valtuuston 10.6.2019 kokouksen pöytäkirja, § 86

Lisätietoa löytyy kaavahankkeen sivulta Keilaniemenranta, 220833