Ilmoita kanihavaintosi

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
18.5.2017 klo 13.39

Kanikanta pyritään pitämään kurissa Espoossa ja siksi asukkaita pyydetään ilmoittamaan kanihavainnot Teknisen ja ympäristökeskuksen asiakaspalveluun 09 816 25100 tai palautejärjestelmän kautta.  Ilmoita havainnot pesistä sekä näköhavainnot elävistä tai kuolleista kaniyksilöistä. Havaintojen perusteella suunnitellaan seuraavan metsästyskauden pyyntikohteet.  Palautejärjestelmän kautta jätetyt palautteet kannattaa rajata kartalle mahdollisimman tarkasti, koska torjuntaa varten tarvitaan tieto myös pesintäalueista.

Älä sekoita kania rusakkoon tai metsäjänikseen. Citykanit ovat huomattavasti rusakkoa pienempiä, ruskeanharmaita ja niiden hännän alapuoli on vaalea, joukossa on myös mustia, vaaleampia ja jopa vitivalkoisia yksilöitä. Rusakolla on puolestaan pidemmät korvat ja raajat ja ne ovat kooltaan citykania suurempia ja niiden liikkuminen näkyy lennokkaana juoksuna.

Kanit aiheuttavat merkittäviä tuhoja kalutessaan puita, koriste- ja hyötykasveja. Kanit saattavat jopa tappaa puita jyrsimällä niiden tyvet kuorettomiksi. Kanit ovat metsäjänikseen tai rusakkoon verrattuna kaikkiruokaisempi, sille kelpaavat lähes kaikki kasvit, sekä ruoho että puuvartiset. Villikanien elinalueella kasvit kannattaa suojata metallisilla verkoilla, etenkin arvokkaat puuvartiset kasvit ja hidaskasvuiset lajit.

Kanien pesiä voi löytää pensaiden juurilta ja jopa auton moottoritilasta, jossa ne saattavat syödä kaikki johdot. Kanien pelätään levittävän myös loisia ja sairauksia mm. punkkeja ja täitä.

Lisätietoja: Teknisen ja ympäristötoimen asiakaspalvelu, 09 81625100