Espoon keskuksen kehittäminen käyntiin – hallintoa väistötiloihin

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
23.1.2018 klo 12.31

Espoon kaupunginvaltuusto päätti eilen kaupungintalon purkamisesta sekä uuden espoolaisten talon rakentamisesta. Päätös käynnistää Espoon keskuksen hallinnollisten tilojen uudistamisen.

”Etenemme nyt siten, että Espoon keskuksessa sijaitsevista Virastotalo 2:n ja valtaosasta Asemakuja 2:n toimitiloista luovutaan vuoden 2018 aikana. Näissä tiloissa työskentelevät siirtyvät väistötiloihin Espoon keskuksen alueelle sekä Otaniemeen”, kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä toteaa.

Väistösuunnitelmat ovat osa Espoon keskuksen alueen laajempaa kehittämissuunnitelmaa, jossa on tavoitteena tiivistää hallinnon nykyisin useassa osoitteessa hajallaan olevia työskentelytiloja sekä parantaa tuottavuutta. Tilankäytön tehostamisen lisäksi tavoitteena on kehittää henkilöstön työskentelytapoja.

”Meillä on Espoon keskuksessa varsin kallista ja epäkäytännöllistä vuokratilaa, joten paremmalla tilankäytöllä on saavutettavissa paljon hyötyjä”, Mäkelä toteaa.

Tämän hetkisen väistösuunnitelman mukaan Espoon keskuksessa väistötiloina toimivat Virastotalo 3:n (VT3) ensimmäinen, neljäs ja viides kerros. Tämän lisäksi väistötiloiksi vuokrataan tiloja Otaniemessä sijaitsevasta Tietotie 6:n kiinteistöstä.

Virastotalo 3:en siirtyvät mm. kaupunginhallituksen tilat, pääosa kaupunginjohtajan konserniesikunnasta sekä ulkoinen ja sisäinen tarkastus. Virastotalo 3:ssa tulee työskentelemään myös teknisen ja ympäristötoimen sekä konsernipalveluiden yksiköitä.

Otaniemen Tietotie 6:n kiinteistöön siirtyvät Espoon keskuksesta ainakin kaupunkisuunnittelu, Tilapalvelut-liikelaitos, ympäristökeskus, konserniesikunnan palvelukehitysyksikkö sekä sosiaali- ja terveystoimen hallinto.

Väistösuunnitelmat tarkentuvat talven ja kevään aikana. Tämän hetken suunnitelman mukaan kaikki muutot tehdään vaiheittain vuoden vaihteeseen 2018-2019 mennessä.

Valtuuston päätös 22.1.2018: Virastokeskuksen kehittäminen